Francúzske zemiaky

REKLAMA

Klasický recept na obľúbené zapečené francúzske zemiaky u nás doma.

  • 130Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 10 pc zemiaky
  • pc vajce
  • pc klobása
  • slnečnicový olej
  • 180 ml smotana na varenie
  • soľ a mleté korenie
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • 200 tvrdý syr
REKLAMA

Postup

Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0
3 months ago

Vyzera to carovne :) Mnamka,urcite vyskusam! ;)

5 months ago

Vyzerá luxusne