Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Klasický recept na obľúbené zapečené francúzske zemiaky u nás doma.

  • 130Minút
  • 4Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 4
  • Infinity ks zemiaky
  • Infinity ks vajce
  • Infinity ks klobása
  • slnečnicový olej
  • Infinity ml smotana na varenie
  • soľ a mleté korenie
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • Infinity tvrdý syr

Postup

Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
24 days ago

Vyzerá luxusne

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie