Francúzske zemiaky

REKLAMA

Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.

  • 130Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 10 ks zemiaky Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 2 ks klobása Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • 180 ml smotana na varenie Pridané do
  • soľ a mleté korenie Pridané do
  • rasca Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 200 g tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev. Hotovo - najlepšie francúzske zemiaky s klobáskou sú na svete. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (3)

5.0
Obrázok hodnotenia

Vyskúšal som a ešte som pridal do toho krájané uhorky. Inak super 👌

Vyzera to carovne :) Mnamka,urcite vyskusam! ;)

Mia

Vyzerá luxusne

Podobné recepty

Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové placky pečené v trúbe bez kvapky oleja
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 17

Cuketové placky pečené v trúbe bez kvapky oleja

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 17
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové placky pečené v trúbe bez kvapky oleja
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 17

Cuketové placky pečené v trúbe bez kvapky oleja

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 17
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Sissa

Francúzske zemiaky

Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.

130
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev. Hotovo - najlepšie francúzske zemiaky s klobáskou sú na svete. Dobrú chuť!

Ingrediencie
10 ks
zemiaky
4 ks
vajce
2 ks
klobása
slnečnicový olej
180 ml
smotana na varenie
soľ a mleté korenie
rasca
petržlenová vňať
200 g
tvrdý syr