Francúzske zemiaky
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.
- 130Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 10 ks zemiaky
- 4 ks vajce
- 2 ks klobása
- slnečnicový olej
- 180 ml smotana na varenie
- soľ a mleté korenie
- rasca
- petržlenová vňať
- 200 g tvrdý syr
Postup
Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev. Hotovo - najlepšie francúzske zemiaky s klobáskou sú na svete. Dobrú chuť!
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Francúzske zemiaky
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VvGgG5U-L1TrsFMePxVI/bbdabb850143b75244ccec1d906ffb13.jpg)
Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev. Hotovo - najlepšie francúzske zemiaky s klobáskou sú na svete. Dobrú chuť!