REKLAMA

Zdroj: Facebook

Bravčový perkelt na smotane s haluškami

Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.

REKLAMA
Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg bravčového mäsa (pliecko) Pridané do
  • 1 biela cibuľa Pridané do
  • 1 šľahačka Pridané do
  • olej alebo masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá paprika sladká (môže byť trochu štipľavej) Pridané do
  • 1 bobkový list Pridané do
  • 1 lyžička hladká múka Pridané do
  • 200 ml bujón Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Olej alebo masť si dáme zohriať do hrnca a usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlata.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a rovnomerne opražíme.

3. Krok

Pridáme soľ, korenie, sladkú (poprípade aj štipľavú papriku, bobkový list a miešame, kým mäsko nepustí šťavu. Aspoň 10-15 minút necháme mäso dusiť.

4. Krok

Potom pridáme postupne vývar, max po povrch mäsa. Zakryte pokrievkou a na menšom ohni duste do mäkka cca 40 minút.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme si predtým zamiešali hladkú múku.

6. Krok

Povarte ešte aspoň 5 minút, dochuťte soľou, ak je to potrebné.

7. Krok

Podávame s haluškami, poprípade cestovinou. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov