Zdroj: Facebook

Bravčový perkelt na smotane s haluškami

REKLAMA

Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.

  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg bravčového mäsa (pliecko) Pridané do
  • 1 biela cibuľa Pridané do
  • 1 smotana na šľahanie Pridané do
  • olej alebo masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá paprika sladká (môže byť trochu štipľavej) Pridané do
  • 1 bobkový list Pridané do
  • 1 lyžička hladkej múky na zahustenie Pridané do
  • 200 ml vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Olej alebo masť si dáme zohriať do hrnca a usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlata.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a rovnomerne opražíme.

3. Krok

Pridáme soľ, korenie, sladkú (poprípade aj štipľavú papriku, bobkový list a miešame, kým mäsko nepustí šťavu. Aspoň 10-15 minút necháme mäso dusiť.

4. Krok

Potom pridáme postupne vývar, max po povrch mäsa. Zakryte pokrievkou a na menšom ohni duste do mäkka cca 40 minút.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme si predtým zamiešali hladkú múku.

6. Krok

Povarte ešte aspoň 5 minút, dochuťte soľou, ak je to potrebné.

7. Krok

Podávame s haluškami, poprípade cestovinou. Dobrú chuť

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
Moravský vrabec originál recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
Moravský vrabec originál recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Bravčový perkelt na smotane s haluškami

Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.

45
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Olej alebo masť si dáme zohriať do hrnca a usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlata.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a rovnomerne opražíme.

3. Krok

Pridáme soľ, korenie, sladkú (poprípade aj štipľavú papriku, bobkový list a miešame, kým mäsko nepustí šťavu. Aspoň 10-15 minút necháme mäso dusiť.

4. Krok

Potom pridáme postupne vývar, max po povrch mäsa. Zakryte pokrievkou a na menšom ohni duste do mäkka cca 40 minút.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme si predtým zamiešali hladkú múku.

6. Krok

Povarte ešte aspoň 5 minút, dochuťte soľou, ak je to potrebné.

7. Krok

Podávame s haluškami, poprípade cestovinou. Dobrú chuť

Ingrediencie
1 kg
bravčového mäsa (pliecko)
1
biela cibuľa
1
smotana na šľahanie
olej alebo masť
soľ
mleté čierne korenie
1 čl
mletá paprika sladká (môže byť trochu štipľavej)
1
bobkový list
1 lyžička
hladkej múky na zahustenie
200 ml
vývar