REKLAMA

Zdroj: Facebook

Bravčový perkelt na smotane s haluškami

Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.

REKLAMA
Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg bravčového mäsa (pliecko) Pridané do
  • 1 biela cibuľa Pridané do
  • 1 šľahačka Pridané do
  • olej alebo masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá paprika sladká (môže byť trochu štipľavej) Pridané do
  • 1 bobkový list Pridané do
  • 1 lyžička hladká múka Pridané do
  • 200 ml bujón Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Olej alebo masť si dáme zohriať do hrnca a usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlata.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a rovnomerne opražíme.

3. Krok

Pridáme soľ, korenie, sladkú (poprípade aj štipľavú papriku, bobkový list a miešame, kým mäsko nepustí šťavu. Aspoň 10-15 minút necháme mäso dusiť.

4. Krok

Potom pridáme postupne vývar, max po povrch mäsa. Zakryte pokrievkou a na menšom ohni duste do mäkka cca 40 minút.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme si predtým zamiešali hladkú múku.

6. Krok

Povarte ešte aspoň 5 minút, dochuťte soľou, ak je to potrebné.

7. Krok

Podávame s haluškami, poprípade cestovinou. Dobrú chuť

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov