:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/c856b9b7453930dc159fd36b5d487d.jpeg)
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
35 min
1
REKLAMA
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
35 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 800 g zeleninového vývaru
- 160 g ryže arborio
- 2 čl olivového oleja
- 200 g zmiešaných húb nakrájaných na kocky
- 30 g cibule
- 60 ml bieleho vína
- 1 lyžičky soli
- 1 pl bielej miso pasty (voliteľné)
- 1 Štipka korenia
- smotana na šľahanie
- 1 pl masla
- 15 g strúhaného parmezánu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekané huby a opečieme do zhnednutia. Huby odstavíme, dáme vedľa do misky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/2c8b153ca7fe2225077ac3e6caa719.jpeg)
2. Krok
Do tej istej panvice si dáme druhú lyžicu oleja a pridáme nasekanú cibuľu. Osmahneme do sklovita.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/0f954a0a58dbf17fe70708ed16c6de.jpeg)
3. Krok
Pridáme ryžu, soľ a opekáme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/a9cb7910f10e4df970843738db576e.jpeg)
4. Krok
Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou. Ak chceme pridáme miso pastu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/1455de5d665794c0174e8e367a7727.jpeg)
5. Krok
Pridáme podusené huby, lyžicu masla, smotanu na šľahanie množstvo podľa chute, víno, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/18d1374f2c9f70361a0cbf614b6353.jpeg)
6. Krok
Necháme všetky suroviny spojiť a miešame. Rizoto servírujeme s vňaťou alebo bylinkami. Dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/8af3c33d3970a2b1928e9c79161d0b.jpeg)