VIDEORECEPT Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
- 35Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 800 g zeleninového vývaru
- 160 g ryže arborio
- 2 čl olivového oleja
- 200 g zmiešaných húb nakrájaných na kocky
- 30 g cibule
- 60 ml bieleho vína
- 1 čl soli
- 1 pl bielej miso pasty (voliteľné)
- 1 Štipka korenia
- smotana na šľahanie
- 1 pl masla
- 15 g strúhaného parmezánu
Postup
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekané huby a opečieme do zhnednutia. Huby odstavíme, dáme vedľa do misky.
Do tej istej panvice si dáme druhú lyžicu oleja a pridáme nasekanú cibuľu. Osmahneme do sklovita.
Pridáme ryžu, soľ a opekáme.
Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou. Ak chceme pridáme miso pastu.
Pridáme podusené huby, lyžicu masla, smotanu na šľahanie množstvo podľa chute, víno, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán.
Necháme všetky suroviny spojiť a miešame. Rizoto servírujeme s vňaťou alebo bylinkami. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s80N3iqwiQ3rYCD6sdjy/c856b9b7453930dc159fd36b5d487d.jpeg)
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekané huby a opečieme do zhnednutia. Huby odstavíme, dáme vedľa do misky.
Do tej istej panvice si dáme druhú lyžicu oleja a pridáme nasekanú cibuľu. Osmahneme do sklovita.
Pridáme ryžu, soľ a opekáme.
Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou. Ak chceme pridáme miso pastu.
Pridáme podusené huby, lyžicu masla, smotanu na šľahanie množstvo podľa chute, víno, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán.
Necháme všetky suroviny spojiť a miešame. Rizoto servírujeme s vňaťou alebo bylinkami. Dobrú chuť.