REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qZb_uuHpRA1P_q4Sm26X/2d929338f318f0bfea16c5832e141471.jpeg)
Halušky so špenátom
20 min
6
Rýchly obed, nenáročný na prípravu... a chutí výborne.
20 min
6
Ingrediencie
porcií
2
- 225 g špaldová múka
- 1 ks vajce
- 175 ml voda
- podľa chuti baby špenát
- podľa hustoty nízkotučné mlieko
- podľa chuti cesnakový prášok / drvený cesnak
- štipka soľ
- štipka korenie
- podľa chuti slanina

REKLAMA
Postup
1. Krok
Z múky, vajíčka a vody vymiešame cesto na halušky, osolíme. Vody pridajte toľko, aby ste dostali nie husté, ale ani riedke cesto / dala som cca 175ml.
2. Krok
Halušky uvaríme, scedíme.
3. Krok
Bacon / slaninu 🥓 opečieme, piekla som nasucho. Pridáme špenát, chvíľku podusíme. ( Množstvo špenátu aj baconu pridajte podľa vlastnej chuti).
4. Krok
K baconu a špenátu pridáme scedené halušky. Podlejeme troškou mlieka, premiešame, podľa potreby dochutíme a 2 - 3 minúty spolu povaríme.