Krémová gratinovaná zelenina

REKLAMA
  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 300 sladký zemiak
  • 200 zemiak
  • 200 mrkva
  • 200 cuketa
  • 100 brokolica
  • 50 strúhanka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Krémová omáčka

  • 100 ricotta
  • 210 ml smotana na šľahanie
  • 100 ml mlieko
  • estragón
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ricottu dáme spolu so smotanou, mliekom a estragónom do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí jemná krémová omáčka.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C.

3. Krok

Zeleninu očistíme a umyjeme. Zemiaky, mrkvu a cuketu nakrájame na tenké plátky, približne 2 mm hrubé. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.

4. Krok

Kúsky zeleniny varíme vo vode približne 15 minút.

5. Krok

Do zapekacej misy postupne vrstvíme zeleninu a krémovú omáčku, kým sa všetky suroviny neminú. Vrch posypeme strúhankou.

6. Krok

Zeleninu pečieme približne 15 minút. Ak je to potrebné, čas pečenia predĺžime. Hotové jedlo servírujeme ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsu.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu