Špagety s mäsovými guličkami

REKLAMA

O niečo dlhšia príprava, ale stojí za to.

  • 110Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

  • balík hrubé špagety
  • 600 mleté bravčové mäso
  • 2.5 tbl strúhanka
  • vajce
  • strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • 100 parmezán

Omáčka

  • 680 paradajkové pyré
  • konzerva paradajkový pretlak
  • olivový olej
  • pc cibuľa
  • bazalka
  • podľa chuti soľ a korenie
  • tbl trstinový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na mäsové guličky si pripravte do misy mleté bravčové mäso, pretlačený strúčik cesnaku, parmezán, vajce, strúhanku a petržlenovú vňať. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a rukami vytvárajte guličky. Tie si potom jemne poprášte strúhankou a opekajte na panvici s olejom dozlatista.

2. Krok

Keď sú všetky guličky opečené, vyberte ich a na výpeku si osmažte cibuľu. K cibuli pridajte lyžicu trstinového cukru, nech karamelizuje a následne vylejte celé balenie paradajkového pyré a konzervu pretlaku. Omáčku si dochuťte podľa svojej chuti soľou a korením, bazalkou. Do horúcej omáčky pridajte opečené mäsové guličky a chvíľu povarte.

3. Krok

Špagety si uvarte v horúcej osolenej vode podľa návodu na obale a servírujte preliate omáčkou a s mäsovými guličkami, posypanými troškou parmezánu.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0
4 months ago

Ide rovno medzi obľúbené.

5 months ago

Idem rovno uvariť.