Minestrone s parmezánovými lupienkami

REKLAMA
  • 60Minút
  • 7Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 150 g cuketa Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • 100 g nastrúhaného parmezánu Pridané do
  • 3 polievková lyžica umytej a najemno nasekanej bazalky Pridané do
  • 3 polievková lyžica umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate Pridané do
  • 150 g drobných cestovín Pridané do
  • 2 paradajky nakrájané na kocky Pridané do
  • 200 g predvarenej bielej fazule Pridané do
  • 150 g fazuľové lusky Pridané do
  • 100 g mrkva Pridané do
  • 100 g zemiak Pridané do
  • 2 kocky slepačieho bujónu Pridané do
  • 1.3 l voda Pridané do
  • 1 cesnak Pridané do
  • 150 g údenej slaniny nakrájanej na kúsky Pridané do
  • 12 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 1 koreň zeleru Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji.

2. Krok

Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút.

3. Krok

Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút.

4. Krok

Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili.

5. Krok

Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol.

6. Krok

Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.

Podobné recepty

Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla rajčinová polievka z pretlaku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchle cuketové špagety
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle cuketové špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce cestoviny s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vynikajúce cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla rajčinová polievka z pretlaku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchle cuketové špagety
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle cuketové špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce cestoviny s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vynikajúce cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image TASTElist

Minestrone s parmezánovými lupienkami

60
Minút
7
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji.

2. Krok

Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút.

3. Krok

Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút.

4. Krok

Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili.

5. Krok

Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol.

6. Krok

Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.

Ingrediencie
150 g
cuketa
podľa chuti
soľ a korenie
100 g
nastrúhaného parmezánu
3 polievková lyžica
umytej a najemno nasekanej bazalky
3 polievková lyžica
umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
150 g
drobných cestovín
2
paradajky nakrájané na kocky
200 g
predvarenej bielej fazule
150 g
fazuľové lusky
100 g
mrkva
100 g
zemiak
2 kocky
slepačieho bujónu
1.3 l
voda
1
cesnak
150 g
údenej slaniny nakrájanej na kúsky
12 polievková lyžica
olivový olej
1
koreň zeleru
1
cibuľa