Talianska polievka

Recepty na prípravu talianskej polievky

4 receptov

Najlepšie nápady na recepty z kategórie Talianska polievka na jednom mieste! Jeden z týchto 4 receptov sa môže stať vaším novým favoritom. Na nasledujúce recepty z kategórie Talianska polievka si vyhraďte čas 20 - 60 minút. Pri každom recepte nájdete po rozkliknutí uvedený presnejší údaj o dĺžke prípravy a počte porcií. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Minestrone s parmezánovými lupienkami, Minestrone polievka, Rýchla rajčinová polievka z pretlaku, Studená polievka gazpacho.

Minestrone s parmezánovými lupienkami

Profilová fotka používateľa
TASTElist 155 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút. Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút. Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili. Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol. Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút. Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút. Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili. Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol. Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.
REKLAMA
Studená polievka gazpacho
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla rajčinová polievka z pretlaku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA