REKLAMA
   
Bolonské špagety
Vynikajúce bolonské špagety na lenivé dni. Rýchly a jednoduchý recept.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 400 g mleté hovädzie mäso
 - 4 paradajka
 - 1 mrkva
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1 Cibuľa
 - olivový olej
 - 1 konzerva paradajkový pretlak
 - soľ a korenie
 - bazalka
 - parmezán
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a prelisované strúčiky cesnaku. Cesnak pridáme o niečo neskôr, keď už je cibuľka mäkšia. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme asi 3 minúty.
2. Krok 
  Potom pridáme mleté mäso a pečieme, kým sa nezatiahne. Za stáleho miešania pridávame korenie, soľ a nasekanú bazalku. K orestovanému mäsu pridávame nakrájané 4 veľké paradajky s paradajkovým pretlakom a dôkladne premiešame. Necháme variť, kým nebude mrkva úplne mäkká.
3. Krok 
  Vo veľkom hrnci si uvaríme špagety podľa návodu na obale. Servírujeme preliate omáčkou a posypané parmezánom. Tieto bolonské špagety sú vhodné aj pre deti.