Segedínsky guláš podľa Patrika

120 min
3
REKLAMA

Nesmrteľný klasický recept ale s mojôm malou úpravou.

120 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g bravčové stehno Pridané do
  • 1 ks zelená paprika Pridané do
  • 6 ks cherry paradajka Pridané do
  • 500 g kyslá kapusta Pridané do
  • 1 ks šalotky Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • 1 ks smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso nakrájame na asi 2-3 cm kocky, dáme do misky osolíme, okoreníme a posypeme razcou podľa chuti. Pripravíme si šalotku a zelenú papriku nakrájanú na malé kocky. Pradajky nakrájame na kocky.

2. Krok

V plytkom hrnci alebo hlbšej panvici s pokrievkou si rozpustíme lyžicu bravčovej masti, na masti speníme cibuľku a nakrájanú papriku. Neskôr posypene mletou paprikou a pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Pridáme nakrájané chery paradajky.

3. Krok

Keď pradajky pustia štavu tak pridáme kapustu. Zalejeme vodou a necháme dusiť kým nieje mäso a kapusta makké. Na záver pridáme šlahačku a necháme prevariť, ak je to potrebné tak možeme zahustiť. Podávame s knedlíkom, dobrú chuť.

Komentáre (1)

Jarmila_Barciakova 5. 9. 2022

Vyskúšala som veľmi dobrý

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1513 receptov

Mäsité jedlá

667 receptov

Lacné jedlá

784 receptov

Raňajky

510 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov