dní
hod.
min.

Segedínsky guláš podľa Patrika

REKLAMA

Nesmrteľný klasický recept ale s mojôm malou úpravou.

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 bravčové stehno
  • ks zelená paprika
  • ks cherry paradajka
  • 500 kyslá kapusta
  • ks šalotky
  • mleté čierne korenie
  • drvená rasca
  • soľ
  • bravčová masť
  • mletá sladká paprika
  • ks smotana na šľahanie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso nakrájame na asi 2-3 cm kocky, dáme do misky osolíme, okoreníme a posypeme razcou podľa chuti. Pripravíme si šalotku a zelenú papriku nakrájanú na malé kocky. Pradajky nakrájame na kocky.

2. Krok

V plytkom hrnci alebo hlbšej panvici s pokrievkou si rozpustíme lyžicu bravčovej masti, na masti speníme cibuľku a nakrájanú papriku. Neskôr posypene mletou paprikou a pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Pridáme nakrájané chery paradajky.

3. Krok

Keď pradajky pustia štavu tak pridáme kapustu. Zalejeme vodou a necháme dusiť kým nieje mäso a kapusta makké. Na záver pridáme šlahačku a necháme prevariť, ak je to potrebné tak možeme zahustiť. Podávame s knedlíkom, dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (18)

4.8

Top kategórie