REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 8
  • soľ
  • 1.5 kg kyslá kapusta
  • 1.5 kg mleté mäso
  • 0.5 kg ryža
  • ks kyslá smotana
  • 70 paradajkový pretlak
  • ks cibuľa
  • mletá červená paprika sladká
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Speníme si jednu nakrájanú cibuľu pridáme umytú ryžu a opražíme. Osolíme podľa chuti a zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť.

2. Krok

Medzitým nakrájame kyslú kapustu. V panvici si necháme zosklovatieť jednu cibuľu, pridáme kapustu a červenú mletú papriku asi 1 čajovú lyžičku, paradajkový pretlak, podlejeme osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť.

REKLAMA
3. Krok

Mleté mäso orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku, podlejeme a necháme podusiť. Keď je ryža, kapusta a mäso hotové necháme všetko vychladnúť.

4. Krok

Do jánskeho skla alebo zapekacej misky dáme vrstvu kapusty na ňu vrstvu mletého mäsa. Na mäso dáme kyslú smotanu a ryžu. Takto postupne vrstvíme všetky prísady, posledná vrstva je kyslá kapusta na ktorú môžeme dať ešte kyslú smotanu. Necháme zapiecť v rúre na 30 min aspoň 250 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť.

Hodnotenia (1)

4.0
24 days ago

Ďakujem za recept, už sa naň teším.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie