Koložvárska kapusta

90 min
2
REKLAMA
90 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • soľ Pridané do
  • 112 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 112 kg mleté mäso Pridané do
  • 12 kg ryža Pridané do
  • 4 ks kyslá smotana Pridané do
  • 70 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks cibuľa Pridané do
  • mletá červená paprika sladká Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Speníme si jednu nakrájanú cibuľu pridáme umytú ryžu a opražíme. Osolíme podľa chuti a zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť.

2. Krok

Medzitým nakrájame kyslú kapustu. V panvici si necháme zosklovatieť jednu cibuľu, pridáme kapustu a červenú mletú papriku asi 1 čajovú lyžičku, paradajkový pretlak, podlejeme osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť.

3. Krok

Mleté mäso orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku, podlejeme a necháme podusiť. Keď je ryža, kapusta a mäso hotové necháme všetko vychladnúť.

4. Krok

Do jánskeho skla alebo zapekacej misky dáme vrstvu kapusty na ňu vrstvu mletého mäsa. Na mäso dáme kyslú smotanu a ryžu. Takto postupne vrstvíme všetky prísady, posledná vrstva je kyslá kapusta na ktorú môžeme dať ešte kyslú smotanu. Necháme zapiecť v rúre na 30 min aspoň 250 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť.

Komentáre (2)

Martinka 12. 11. 2021

parááááda...

Lena 29. 5. 2021

Ďakujem za recept, už sa naň teším.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov