:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5JbHLHjpwqqbA8DePfHt/d46d15aa4215e5aa877d987331804cd6.jpeg)
Koložvárska kapusta
Ingrediencie
- soľ
- 11⁄2 kg kyslá kapusta
- 11⁄2 kg mleté mäso
- 1⁄2 kg ryža
- 4 ks kyslá smotana
- 70 g paradajkový pretlak
- 3 ks cibuľa
- mletá paprika - sladká
- mleté čierne korenie

Postup
Speníme si jednu nakrájanú cibuľu pridáme umytú ryžu a opražíme. Osolíme podľa chuti a zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť.
Medzitým nakrájame kyslú kapustu. V panvici si necháme zosklovatieť jednu cibuľu, pridáme kapustu a červenú mletú papriku asi 1 čajovú lyžičku, paradajkový pretlak, podlejeme osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť.
Mleté mäso orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku, podlejeme a necháme podusiť. Keď je ryža, kapusta a mäso hotové necháme všetko vychladnúť.
Do jánskeho skla alebo zapekacej misky dáme vrstvu kapusty na ňu vrstvu mletého mäsa. Na mäso dáme kyslú smotanu a ryžu. Takto postupne vrstvíme všetky prísady, posledná vrstva je kyslá kapusta na ktorú môžeme dať ešte kyslú smotanu. Necháme zapiecť v rúre na 30 min aspoň 250 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť.
Komentáre (2)
Ďakujem za recept, už sa naň teším.
parááááda...