Karfiolovo-šampiňónová panvička
Výživná a chutná kombinácia karfiolu, šampiňónov a cesnaku. Ja som to ešte vylepšila slaninkou, ale tú môžete vynechať.
- 25Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 ks karfiol
- 250 g šampiňóny
- 3 strúčiky cesnak
- 150 g slanina
- petržlenová vňať
- tymián
- soľ
- mleté biele korenie
- žltá cibuľa
Postup
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme s nadrobno nakrájanou slaninou v hlbokej panvici, kým cibuľa nezmäkne. Pri vegetariánskej verzii, slaninu vynechajte.
Do panvice pridáme očistené šampióny nakrájané na tretiny a restujeme, kým pekne nezhnednú, cca. 4 minútky.
Hneď potom pridáme ružičky celej hlávky karfiolu a celú zmes zamiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme pretlačeným cesnakom a bylinami. Ak je potrebné, môžeme podliať troškou vody, ale naozaj len pár lyžíc. Varíme asi 12 minút, kým nie je zelenina al dente.
Na záver vypneme sporák a do zmesi pridáme lyžicu masla. Zamiešame a ihneď podávame.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Karfiolovo-šampiňónová panvička
Výživná a chutná kombinácia karfiolu, šampiňónov a cesnaku. Ja som to ešte vylepšila slaninkou, ale tú môžete vynechať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wPAaPydJJB4d8P01ZoA6/14065d075f6d7fe8af8f6abe52420ce8.jpeg)
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme s nadrobno nakrájanou slaninou v hlbokej panvici, kým cibuľa nezmäkne. Pri vegetariánskej verzii, slaninu vynechajte.
Do panvice pridáme očistené šampióny nakrájané na tretiny a restujeme, kým pekne nezhnednú, cca. 4 minútky.
Hneď potom pridáme ružičky celej hlávky karfiolu a celú zmes zamiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme pretlačeným cesnakom a bylinami. Ak je potrebné, môžeme podliať troškou vody, ale naozaj len pár lyžíc. Varíme asi 12 minút, kým nie je zelenina al dente.
Na záver vypneme sporák a do zmesi pridáme lyžicu masla. Zamiešame a ihneď podávame.