REKLAMA

Fašírky so zemiakovou kašou

REKLAMA
Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Recept nájdeš v tomto článku

Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Ingrediencie

porcií
4

Fašírky

  • 500 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • bylinky Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Zemiaková kaša

  • 10 kus zemiak Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4693 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Dezert

3595 receptov

Mascarpone

335 receptov

Nepečené

487 receptov

Lacné jedlá

1484 receptov

Pečivo

718 receptov

Kuracie mäso

770 receptov