REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 4

Fašírky

  • 500 mleté bravčové mäso
  • rožok
  • strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • vajce
  • soľ
  • korenie
  • bylinky
  • strúhanka
  • slnečnicový olej

Zemiaková kaša

  • 10 ks zemiaky
  • mlieko
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

REKLAMA
3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Hodnotenia (1)

5.0
25 days ago

Parádny tradičný recept

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie