Fašírky so zemiakovou kašou

45 min
REKLAMA
45 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Fašírky

  • 500 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 1 rožok Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • bylinky Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Zemiaková kaša

  • 10 ks zemiaky Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

707 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov