REKLAMA

Fašírky so zemiakovou kašou

REKLAMA
Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Recept nájdeš v tomto článku

Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Ingrediencie

porcií
4

Fašírky

  • 500 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • bylinky Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Zemiaková kaša

  • 10 kus zemiak Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov