Fašírky so zemiakovou kašou

REKLAMA
  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Fašírky

  • 500 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 1 rožok Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • bylinky Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Zemiaková kaša

  • 10 ks zemiaky Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Fašírky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Fašírky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Lujza_Kovacs

Fašírky so zemiakovou kašou

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

2. Krok

Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili.

3. Krok

Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Ingrediencie
Fašírky
500 g
mleté bravčové mäso
1
rožok
3
strúčiky cesnaku
1
cibuľa
1
vajce
soľ
korenie
bylinky
strúhanka
slnečnicový olej
Zemiaková kaša
10 ks
zemiaky
mlieko
soľ