REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8gSBq9WN2PplmRXLXgiW/e58181e07ec5e9e7e9d5157ec88bc342.png)
Boršč
180 min
5
Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
180 min
5
Ingrediencie
porcií
5
- 5 ks cvikla
- 1⁄2 kg hovädzie mäso
- 1 ks žltá cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 ks paradajka
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 20 g zeler
- 60 g biela kapusta
- 3 ks zemiak
- olivový olej
- 180 ml kyslá smotana
Na dochutenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- petržlen
- čerstvá pažítka

REKLAMA
Postup
1. Krok
Hovädzie mäso a zeleninu (okrem cvikle) si pokrájame na kúsky a dáme do hrnca. Túto zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Necháme variť pod pokrievkou.
2. Krok
Na panvicu si dáme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Takto upečenú ju pridáme k polievke. Predvarenú cviklu si nakrájame na kocky a taktiež vložíme do polievky.
3. Krok
Znížime stupeň varenia a pripravíme si pochúťkovú smotanu. Tú vlejeme do polievky a už iba krátko zohrievame. Lyžicu smotany môžeme dať priamo do naservírovaného ruského boršču v tanieri. Ozdobíme čerstvými bylinkami a môžeme podávať.
chutilo doma všetkým