Boršč

REKLAMA

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

  • 180Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

  • 5 ks cvikla Pridané do
  • 12 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 6 ks paradajka Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 20 g zeler Pridané do
  • 60 g biela kapusta Pridané do
  • 3 ks zemiaky Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 180 ml kyslá smotana Pridané do

Na dochutenie

  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hovädzie mäso a zeleninu (okrem cvikle) si pokrájame na kúsky a dáme do hrnca. Túto zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Necháme variť pod pokrievkou.

2. Krok

Na panvicu si dáme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Takto upečenú ju pridáme k polievke. Predvarenú cviklu si nakrájame na kocky a taktiež vložíme do polievky.

3. Krok

Znížime stupeň varenia a pripravíme si pochúťkovú smotanu. Tú vlejeme do polievky a už iba krátko zohrievame. Lyžicu smotany môžeme dať priamo do naservírovaného ruského boršču v tanieri. Ozdobíme čerstvými bylinkami a môžeme podávať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

chutilo doma všetkým

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Poctivá cesnačka s krutónmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Poctivá cesnačka s krutónmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

671 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Anina

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

180
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hovädzie mäso a zeleninu (okrem cvikle) si pokrájame na kúsky a dáme do hrnca. Túto zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Necháme variť pod pokrievkou.

2. Krok

Na panvicu si dáme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Takto upečenú ju pridáme k polievke. Predvarenú cviklu si nakrájame na kocky a taktiež vložíme do polievky.

3. Krok

Znížime stupeň varenia a pripravíme si pochúťkovú smotanu. Tú vlejeme do polievky a už iba krátko zohrievame. Lyžicu smotany môžeme dať priamo do naservírovaného ruského boršču v tanieri. Ozdobíme čerstvými bylinkami a môžeme podávať.

Ingrediencie
5 ks
cvikla
12 kg
hovädzie mäso
1 ks
žltá cibuľa
3
strúčiky cesnaku
6 ks
paradajka
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
20 g
zeler
60 g
biela kapusta
3 ks
zemiaky
olivový olej
180 ml
kyslá smotana
Na dochutenie
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
petržlenová vňať
čerstvá pažítka