REKLAMA

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

REKLAMA
Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Recept nájdeš v tomto článku

Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Ingrediencie

porcií
5

  • 5 kus cvikla Pridané do
  • 12 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 1 kus žltá cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 6 kus paradajka Pridané do
  • 2 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 20 g zeler Pridané do
  • 60 g biela kapusta Pridané do
  • 3 kus zemiak Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 180 ml kyslá smotana Pridané do

Na dochutenie

  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Hovädzie mäso a zeleninu (okrem cvikle) si pokrájame na kúsky a dáme do hrnca. Túto zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Necháme variť pod pokrievkou.

2. Krok

Na panvicu si dáme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Takto upečenú ju pridáme k polievke. Predvarenú cviklu si nakrájame na kocky a taktiež vložíme do polievky.

3. Krok

Znížime stupeň varenia a pripravíme si pochúťkovú smotanu. Tú vlejeme do polievky a už iba krátko zohrievame. Lyžicu smotany môžeme dať priamo do naservírovaného ruského boršču v tanieri. Ozdobíme čerstvými bylinkami a môžeme podávať.

Komentáre (1)

Ervina 17. 6. 2021

chutilo doma všetkým

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov