Lasagne s mletým mäsom

REKLAMA

Talianska klasika upravená podľa mňa.

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Bolonská omáčka

  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 800 g lúpané rajčiny Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Bešamel

  • 30 g hladká múka Pridané do
  • 450 ml mlieko Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • muškátový oriešok Pridané do
  • 50 g parmezán Pridané do

Ďalšie

  • bazalka na odzobu Pridané do
  • 1 balík lasagne Pridané do
  • parmezán Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V hlbokej panvici si rozohrejem trošku oleja, na ktorom opražím kúsok slaniny. Keď je osmažená, pridám k nej nadrobno nakrájanú mrkvu a cibuľu a smažím domäkka.

2. Krok

Pretlačím cesnak a pridám do zmesi. Opražím chvíľu a môžem pridať mleté mäso. Varechou ho v panvici rozdrobím a opekám, kým nezhnedne.

3. Krok

Potom pridám konzervu lúpaných paradajok a lyžicu paradajkového pretlaku - dusím cca. 15-20 minút. Dochutil som soľou, korením a čerstvou bazalkou.

4. Krok

Medzi tým sa môžem pustiť do prípravy bešamelu. Maslo si nechám rozpustiť v hrnci a pridám k nemu múku. Za stáleho miešania pridávam postupne vlažné mlieko, tak aby sa všetky zložky postupne prepojili. Dochutím soľou a korením a troškou nastrúhaného muškátového orieška. Na záver vmiešam syr, aby sa rozpustil.

5. Krok

Pripravím si zapekaciu misu. Na dno si nalejem prvú vrstvu bešamelovej omáčky (asi pol žufanky). Na omáčku rozložím plátky lasagne cestovín a na ne opäť bešamelovú omáčku v tenkej vrstve. Posledná vrstva je bolonská zmes (opäť asi 1 žufanka), posypem nastrúhaným parmezánom. A pokračujem: opäť tenká vrstva bešamelu, plátky cestovín atď., kým sa nám neminú zmesi. Vrstvenie ukončujem plátkami cestovín, poliatymi bešamelom a posypanými nastrúhaným syrom. Dám zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a na 50 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0

Strašne ľúbim toto jedlo.

Úžasný recept..prvýkrát robené a podarilo sa

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové lasagne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové lasagne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Špagety s mletým hovädzím mäsom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Cheeseburger
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Cheeseburger

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzí Bourguignon

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bolonské špagety

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové lasagne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové lasagne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Špagety s mletým hovädzím mäsom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Cheeseburger
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Cheeseburger

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzí Bourguignon

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Janci

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.

120
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V hlbokej panvici si rozohrejem trošku oleja, na ktorom opražím kúsok slaniny. Keď je osmažená, pridám k nej nadrobno nakrájanú mrkvu a cibuľu a smažím domäkka.

2. Krok

Pretlačím cesnak a pridám do zmesi. Opražím chvíľu a môžem pridať mleté mäso. Varechou ho v panvici rozdrobím a opekám, kým nezhnedne.

3. Krok

Potom pridám konzervu lúpaných paradajok a lyžicu paradajkového pretlaku - dusím cca. 15-20 minút. Dochutil som soľou, korením a čerstvou bazalkou.

4. Krok

Medzi tým sa môžem pustiť do prípravy bešamelu. Maslo si nechám rozpustiť v hrnci a pridám k nemu múku. Za stáleho miešania pridávam postupne vlažné mlieko, tak aby sa všetky zložky postupne prepojili. Dochutím soľou a korením a troškou nastrúhaného muškátového orieška. Na záver vmiešam syr, aby sa rozpustil.

5. Krok

Pripravím si zapekaciu misu. Na dno si nalejem prvú vrstvu bešamelovej omáčky (asi pol žufanky). Na omáčku rozložím plátky lasagne cestovín a na ne opäť bešamelovú omáčku v tenkej vrstve. Posledná vrstva je bolonská zmes (opäť asi 1 žufanka), posypem nastrúhaným parmezánom. A pokračujem: opäť tenká vrstva bešamelu, plátky cestovín atď., kým sa nám neminú zmesi. Vrstvenie ukončujem plátkami cestovín, poliatymi bešamelom a posypanými nastrúhaným syrom. Dám zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a na 50 minút.

Ingrediencie
Bolonská omáčka
500 g
mleté ​​hovädzie mäso
800 g
lúpané rajčiny
1 pl
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
3 strúčiky
cesnak
slanina
olivový olej
bazalka
soľ a korenie
Bešamel
30 g
hladká múka
450 ml
mlieko
soľ a korenie
muškátový oriešok
50 g
parmezán
Ďalšie
bazalka na odzobu
1 balík
lasagne
parmezán