Krémová hrášková polievka s pancettou
- 40Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 3 jarné cibuľky
- 500 ml voda
- 1 kocka slepačieho bujónu
- 700 g lúpaného hrášku
- 300 ml smotany na šľahanie
- 3 mätové lístky
- soľ a mleté korenie
Čipsy z pancetty
- 1 pl olivový olej
- 3 plátky pancetty
Postup
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút.
Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém.
Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Krémová hrášková polievka s pancettou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UOBc0X4vwPGlQ5cipP85/cf56c6f5a9c8dfacf2b45236463b3700.jpeg)
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút.
Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém.
Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.