dní
hod.
min.

Krémová hrášková polievka s pancettou

REKLAMA
  • 40Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • jarné cibuľky
  • 500 ml voda
  • kocka slepačieho bujónu
  • 700 lúpaného hrášku
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • mätové lístky
  • soľ a mleté korenie

Čipsy z pancetty

  • pl olivový olej
  • plátky pancetty
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

2. Krok

Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút.

3. Krok

Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém.

4. Krok

Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.

Hodnotenia (15)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie