Pikantná šošovicovo-paradajková polievka

REKLAMA
  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 ks zelerová vňať Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • pór Pridané do
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • 10 ml zeleninového oleja Pridané do
  • 12 čajová lyžička chilli korenie Pridané do
  • 140 g červená šošovica Pridané do
  • 1 kocka zeleninový bujón Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno. Mrkvu, pór a rajčiny nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci rozohrejeme olej a pri nižšej teplote na ňom restujeme mrkvu, pór, cibuľu, cesnak a zelerovú vňať. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme k nej šošovicu, nakrájané rajčiny a chilli korenie. Všetko zalejeme horúcou vodou. Do hrnca nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme 15 - 20 minút, šošovica musí byť mäkká.

3. Krok

Hotovú polievku nalejeme do servírovacích misiek a dozdobíme ju petržlenovou vňaťou. Podávame ju ihneď po dovarení s opečeným chlebom.

Podobné recepty

Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Rýchla rajčinová polievka z pretlaku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Podobné recepty

Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Rýchla rajčinová polievka z pretlaku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image TASTElist

Pikantná šošovicovo-paradajková polievka

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno. Mrkvu, pór a rajčiny nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci rozohrejeme olej a pri nižšej teplote na ňom restujeme mrkvu, pór, cibuľu, cesnak a zelerovú vňať. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme k nej šošovicu, nakrájané rajčiny a chilli korenie. Všetko zalejeme horúcou vodou. Do hrnca nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme 15 - 20 minút, šošovica musí byť mäkká.

3. Krok

Hotovú polievku nalejeme do servírovacích misiek a dozdobíme ju petržlenovou vňaťou. Podávame ju ihneď po dovarení s opečeným chlebom.

Ingrediencie
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 ks
zelerová vňať
2 ks
mrkva
pór
2 ks
paradajka
10 ml
zeleninového oleja
12 čajová lyžička
chilli korenie
140 g
červená šošovica
1 kocka
zeleninový bujón
petržlenová vňať