Špaldové bryndzové halušky

Špaldové bryndzové halušky

REKLAMA

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g hladká (špaldová) múka Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 200 g kyslá smotana alebo biely jogurt Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • cibuľka/pažitka Pridané do
  • 100 g slaniny napr. mangalica alebo šunka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)

3. Krok

Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.

5. Krok

Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.

6. Krok

Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

...tak som to práve urobila...vonia celý byt....

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Kristy

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)

3. Krok

Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.

5. Krok

Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.

6. Krok

Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.

Ingrediencie
500 g
zemiaky
250 g
hladká (špaldová) múka
200 g
bryndze
200 g
kyslá smotana alebo biely jogurt
1
vajíčko
cibuľka/pažitka
100 g
slaniny napr. mangalica alebo šunka