Špaldové bryndzové halušky

Špaldové bryndzové halušky

40 min
1
REKLAMA

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

40 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g hladká (špaldová) múka Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 200 g kyslá smotana alebo biely jogurt Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • cibuľka/pažitka Pridané do
  • 100 g slaniny napr. mangalica alebo šunka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)

3. Krok

Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.

5. Krok

Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.

6. Krok

Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.

Komentáre (1)

Terka 15. 11. 2021

...tak som to práve urobila...vonia celý byt....

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1334 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Dezert

983 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Šaláty

102 receptov