VIDEORECEPT Pravý domáci tatarák
Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !
- 15Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 300 g hovädzieho mäsa (sviečkovice)
- 1⁄2 ks cibule (stredne veľká)
- 2 ks kyslé uhorky
- 1 ks vajce (iba žĺtok)
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička kečupu
- 2 lyžičky kapary
- soľ
- korenie
- voliteľné petržlenová vňať
Postup
Všetky suroviny si pripravíme na stôl.
Hovädzie mäso si pripravíme do väčšej misy. Pokiaľ mäso nie je pomleté, použijeme mlynček alebo nasekáme veľkým kuchynským nožom, poprípade mäso naškriabeme nožom.
Cibuľu, kapary a uhorky si nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k mäsu.
Pridáme surový žĺtok.
Zmes dochutíme horčicou, kečupom a koreninami so soľou. Všetko dôkladne premiešame.
Hotový tatarák môžeme servírovať pomocou malých misiek, ktoré zmesou naplníme a následne vyklopíme na tanier. Veľmi chutný je aj s posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s opečeným chlebíkom, ktorý si potrieme surovým cesnakom.
Dobrú chuť !
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Pravý domáci tatarák
Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/90f848e56b3e4af7ab219966208f68.jpeg)
Všetky suroviny si pripravíme na stôl.
Hovädzie mäso si pripravíme do väčšej misy. Pokiaľ mäso nie je pomleté, použijeme mlynček alebo nasekáme veľkým kuchynským nožom, poprípade mäso naškriabeme nožom.
Cibuľu, kapary a uhorky si nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k mäsu.
Pridáme surový žĺtok.
Zmes dochutíme horčicou, kečupom a koreninami so soľou. Všetko dôkladne premiešame.
Hotový tatarák môžeme servírovať pomocou malých misiek, ktoré zmesou naplníme a následne vyklopíme na tanier. Veľmi chutný je aj s posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s opečeným chlebíkom, ktorý si potrieme surovým cesnakom.
Dobrú chuť !