:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/90f848e56b3e4af7ab219966208f68.jpeg)
Pravý domáci tatarák
Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !
Ingrediencie
- 300 g hovädzieho mäsa (sviečkovice)
- 1⁄2 kus cibule (stredne veľká)
- 2 kus kyslé uhorky
- 1 kus vajce (iba žĺtok)
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- 1 lyžička horčica
- 1 lyžička kečup
- 2 lyžičky kapary
- soľ
- korenie
- voliteľné petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Všetky suroviny si pripravíme na stôl.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/331fec57dc0d476502a070a5327ed5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hovädzie mäso si pripravíme do väčšej misy. Pokiaľ mäso nie je pomleté, použijeme mlynček alebo nasekáme veľkým kuchynským nožom, poprípade mäso naškriabeme nožom.
Cibuľu, kapary a uhorky si nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k mäsu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/cee0daec56f00fb6310b7b9ea61054.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme surový žĺtok.
Zmes dochutíme horčicou, kečupom a koreninami so soľou. Všetko dôkladne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/0cbafa0d4581fac0ee7adcb4ce0552.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hotový tatarák môžeme servírovať pomocou malých misiek, ktoré zmesou naplníme a následne vyklopíme na tanier. Veľmi chutný je aj s posekanou petržlenovou vňaťou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/e300bec14a13120d54bca2fb029bc1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Podávame s opečeným chlebíkom, ktorý si potrieme surovým cesnakom.
Dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pYsS8TrzUrOQM7tcDMYa/2885694d3ec2b62d74b63c7e0dc03c.jpeg)
Zdroj: Youtube