Pravý domáci tatarák

Pravý domáci tatarák

15 min
2
REKLAMA

Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !

15 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g hovädzieho mäsa (sviečkovice) Pridané do
  • 12 ks cibule (stredne veľká) Pridané do
  • 2 ks kyslé uhorky Pridané do
  • 1 ks vajce (iba žĺtok) Pridané do
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Pridané do
  • 1 lyžička horčice Pridané do
  • 1 lyžička kečupu Pridané do
  • 2 lyžičky kapary Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • voliteľné petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky suroviny si pripravíme na stôl.

Pravý domáci tatarák - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Hovädzie mäso si pripravíme do väčšej misy. Pokiaľ mäso nie je pomleté, použijeme mlynček alebo nasekáme veľkým kuchynským nožom, poprípade mäso naškriabeme nožom.

3. Krok

Cibuľu, kapary a uhorky si nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k mäsu.

Pravý domáci tatarák - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Pridáme surový žĺtok.

5. Krok

Zmes dochutíme horčicou, kečupom a koreninami so soľou. Všetko dôkladne premiešame.

Pravý domáci tatarák - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Hotový tatarák môžeme servírovať pomocou malých misiek, ktoré zmesou naplníme a následne vyklopíme na tanier. Veľmi chutný je aj s posekanou petržlenovou vňaťou.

Pravý domáci tatarák - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

7. Krok

Podávame s opečeným chlebíkom, ktorý si potrieme surovým cesnakom.

8. Krok

Dobrú chuť !

Pravý domáci tatarák - krok prípravy 8

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Anastazia 29. 1. 2022

Ďakujem za skvelý recept :-D

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1692 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

754 receptov

Dezert

1180 receptov

Pečenie

1427 receptov