REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 2
  • zemiaky
  • 200 hladká múka
  • slanina
  • kyslá smotana
  • 250 bryndza
  • jarná cibuľa
  • čerstvá pažítka
REKLAMA

Postup

V mise si nastrúhame na pyré očistené zemiaky. Prisypeme k nim múku a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť hutná lepivá zmes. Ak je riedka - pridajte ešte múku. Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú jemne osolíme. Pripravíme si sitko na halušky a vareškou postupne cesto cezeň pretláčame do hrnca. Halušky chvíľu povaríme, hotové vyplávajú na povrch. Vodu scedíme a halušky premiestnime do misy. Zmiešame ich s bryndzou a pridáme aj trošku kyslej smotany na zriedenie. Hotové halušky podávame s opečenou slaninkou a nasekanou jarnou cibuľkou / pažítkou.

Hodnotenia (1)

5.0
16 days ago

vyskúšala som a naozaj výborné ...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie