Bryndzové halušky

45 min
3
REKLAMA

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

45 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 zemiaky Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • slanina Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • 250 g bryndza Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

V mise si nastrúhame na pyré očistené zemiaky. Prisypeme k nim múku a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť hutná lepivá zmes. Ak je riedka - pridajte ešte múku. Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú jemne osolíme. Pripravíme si sitko na halušky a vareškou postupne cesto cezeň pretláčame do hrnca. Halušky chvíľu povaríme, hotové vyplávajú na povrch. Vodu scedíme a halušky premiestnime do misy. Zmiešame ich s bryndzou a pridáme aj trošku kyslej smotany na zriedenie. Hotové originál bryndzové halušky podávame s opečenou slaninkou a nasekanou jarnou cibuľkou / pažítkou.

Komentáre (1)

Valeria 6. 6. 2021

vyskúšala som a naozaj výborné ...

Podobné recepty

Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
Podplamenník
Recept od prémiového používateľa
Furmanské halušky
Recept od prémiového používateľa
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
Podplamenník
Recept od prémiového používateľa
Furmanské halušky
Recept od prémiového používateľa
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Cestoviny

179 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1183 receptov

Šaláty

134 receptov