Čo pripraviť na veľkonočný obed? Zbierka receptov z bravčového, kačky a kuraciny

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Veľkonočný obed – to je presne ten moment, kedy sa okolo sviatočného stola stretne rodina v očakávaní výborného jedla. Na stole plnom dobrôt nesmú chýbať tradičné veľkonočné špeciality. Čo pripraviť ako hlavné jedlo? O slovo sa hlásia výborné recepty z bravčového, z kačky a kuraciny.

REKLAMA

Veľkonočná nedeľa bola dňom, kedy sa po štyridsaťdňovom pôste rodina stretla pri bohato prestretom stole. Na Slovensku sa počas Veľkej noci dodržiavajú rôzne tradície, ktoré však majú niekoľko znakov spoločných. Pri príprave veľkonočných jedál sa napríklad hojne využíva mäso a vajíčka.

K veľkonočným sviatkom tak už neodmysliteľne patrí tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa, veľkonočná plnka, veľkonočná hrudka (syrek), domáca šunka, klobásy, veľkonočná paska či mazanec. Gazdinky pripravujú tiež rolády z mletého mäsa plnené vajíčkami či syrové rolády. Jedným z najväčších lákadiel je samotný veľkonočný obed a hlavné jedlo – ako inak z mäsa. Milovníci tradičného jedla obľubujú bravčové a kačacie mäso, na odľahčenie je dobrou voľbou aj kuracie mäso. Výnimočnosť okamihu umocňoval obed z jahňaciny, teľaciny alebo králika.

Veľkonočná baba

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
80 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
80 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)
Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)

Zdroj: Facebook

Veľkonočná plnka

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
65 min.
65 min.
Najlepšia veľkonočná plnka s údeným mäsom
Najlepšia veľkonočná plnka s údeným mäsom

Zdroj: Canva

Veľkonočná hrudka

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
15 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
15 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Veľkonočná hrudka na slano, hotová rýchlo a chutne.
Veľkonočná hrudka na slano, hotová rýchlo a chutne.

Zdroj: Facebook

Domáca šunka

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
165 min.
165 min.
Domáca varená šunka ako stvorená na veľkonočný stôl.
Domáca varená šunka ako stvorená na veľkonočný stôl.

Zdroj: Canva

REKLAMA

Pascha recept

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
85 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
85 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Veľkonočná pascha recept. Tradičný veľkonočný sladký koláč, známy hlavne na východnom Slovensku.
Veľkonočná pascha recept. Tradičný veľkonočný sladký koláč, známy hlavne na východnom Slovensku.

Zdroj: Canva

Tradičný mazanec

Profilová fotka používateľa
Gurman_v_zastere 5 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou. Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto. Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.
Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou. Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto. Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Plnená fašírka s vajíčkom

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim. . Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch. Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.
Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim. . Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch. Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.

Syrová roláda

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Najlepšia syrová veľkonočná roláda - určite vyskúšajte. Klasický recept, ktorý snáď cez sviatky ani nesmie chýbať na každom stole.
Najlepšia syrová veľkonočná roláda - určite vyskúšajte. Klasický recept, ktorý snáď cez sviatky ani nesmie chýbať na každom stole.
REKLAMA

Silný domáci vývar – základ nedeľného obedu

Začnime tak, ako sa patrí – poctivým domácim vývarom, ktorý je stálicou slávnostných obedov. V každej rodine sa nájde recept na ten najlepší. Niekoľko krásne žltých, s bohatou mäsovo-zeleninovou chuťou sa dostalo aj do nášho výberu.

Kurací vývar

Profilová fotka používateľa
Veronika_Mi 5 receptov
240 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
240 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Nesmie chýbať každú nedeľu.
Nesmie chýbať každú nedeľu.

Silný kurací vývar

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
480 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
480 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Vývar je liek na všetko.
Vývar je liek na všetko.

Domáci poctivý vývar

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Najlepšia polievka na svete? No predsa pravý domáci vývar. Nepoznám nič chutnejšie.
Najlepšia polievka na svete? No predsa pravý domáci vývar. Nepoznám nič chutnejšie.

Veľkonočný obed – recepty s kačkou

Príjemný sviatočný deň, akým je veľkonočná nedeľa, si zaslúži intenzívne spojenie chutí. Kačacie mäso je výborne s knedľou / lokšami a červenou kapustou. Rokmi a chuťovými pohárikmi overené je tiež spojenie s medom či ríbezľovou omáčkou. Pri servírovaní sa dá krásne vyhrať a veľkonočný obed potom vyzerá skutočne luxusne.

Mysleli sme aj na tých, ktorí ešte nemajú s pečením kačky veľké skúsenosti a majú obavy, že bude kačacie mäso vysušené alebo spálené. Pozri, ako upiecť kačku a kačacie prsia, aby sa mäso krásne rozplývalo na jazyku!

Pečená kačka s lokšami

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
180 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
4.6
180 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
4.6
Tradičná chrumkavá klasika s červenou kapustou.
Tradičná chrumkavá klasika s červenou kapustou.
REKLAMA

Kačacie prsia na mede a pomarančoch

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.
Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.

Zdroj: Youtube

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle. 🍽recept ⤵️
Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle. 🍽recept ⤵️

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 57 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Postup
Kačacie prsia: kačacie prsia osolíme z oboch strán a kožu narežeme na mriežku, vložíme kožou dole na studenú panvicu, zapneme ju na mierny ohrev a smažíme, kým koža neschrumkavie (do zlatista), mäsko potom otočíme a zatiahneme ho ešte 3 minútky. Vložíme aj s výpekom do zapekacej misy, pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, nakoniec položíme na drevenú dosku a necháme ďalších 10 min oddychovať. Šúľance: uvaríme si 4 - 5 zemiakov v osolenej vode, zmiešame cca 200 g hladkej múky, lyžičku soli, 2 vajíčka a nastrúhané zemiaky. Vymiesime cesto, rozdelíme si ho na dva valčeky a rozrežeme na rovnaké kusy. Potom z každého kúska vytvarujeme ručne šúľanec a hotové ich pridáme do vriacej osolenej vody, kým nám nevyjdú na povrch. Na záver sme ich ešte na panvici opražili vo výpeku z kačky. Ríbezľová omáčka: do malého hrnca pridáme asi 70 ml vody, veľkú lyžicu medu a celé balenie ríbezlí, necháme povariť, až kým sa ríbezle úplne nerozpadnú. Omáčkou prelejeme kačacie prsia pri podávaní.
Kačacie prsia: kačacie prsia osolíme z oboch strán a kožu narežeme na mriežku, vložíme kožou dole na studenú panvicu, zapneme ju na mierny ohrev a smažíme, kým koža neschrumkavie (do zlatista), mäsko potom otočíme a zatiahneme ho ešte 3 minútky. Vložíme aj s výpekom do zapekacej misy, pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, nakoniec položíme na drevenú dosku a necháme ďalších 10 min oddychovať. Šúľance: uvaríme si 4 - 5 zemiakov v osolenej vode, zmiešame cca 200 g hladkej múky, lyžičku soli, 2 vajíčka a nastrúhané zemiaky. Vymiesime cesto, rozdelíme si ho na dva valčeky a rozrežeme na rovnaké kusy. Potom z každého kúska vytvarujeme ručne šúľanec a hotové ich pridáme do vriacej osolenej vody, kým nám nevyjdú na povrch. Na záver sme ich ešte na panvici opražili vo výpeku z kačky. Ríbezľová omáčka: do malého hrnca pridáme asi 70 ml vody, veľkú lyžicu medu a celé balenie ríbezlí, necháme povariť, až kým sa ríbezle úplne nerozpadnú. Omáčkou prelejeme kačacie prsia pri podávaní.

Kačacie prsia na broskyniach

Profilová fotka používateľa
Lovemykitchen 2 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli. Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte. Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!.
Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli. Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte. Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!.
REKLAMA

Veľkonočný obed – recepty s bravčovým

Poďme potešiť milovníkov intenzívnej chuti bravčového mäsa. Kto by už pohrdol výbornými rezňami alebo šťavnatou bravčovou panenkou? Ide o jedlá, ktoré majú veľký úspech a sú častokrát prvou voľbou, o ktorej nebude mať nik pochybnosti. Veď, aký by to bol veľkonočný obed bez bravčových pochúťok a údeného mäsa na stole?

Obrátené bravčové rezne

Profilová fotka používateľa
Lucka 17 receptov
90 min.
90 min.
Veľmi radi pripravujeme tieto šťavnaté obrátené bravčové rezne, obrátené sa volajú preto, že sa najskôr obalia v strúhanke až potom vo vajíčku. Sú krásne jemné a veľmi šťavnaté. V kombinácii s čerstvou zeleninou sú výborné.
Veľmi radi pripravujeme tieto šťavnaté obrátené bravčové rezne, obrátené sa volajú preto, že sa najskôr obalia v strúhanke až potom vo vajíčku. Sú krásne jemné a veľmi šťavnaté. V kombinácii s čerstvou zeleninou sú výborné.

Plnená bravčová rolka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.

Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Bravčová panenka opečená do ružova so smotanovo-slivkovou omáčkou
Bravčová panenka opečená do ružova so smotanovo-slivkovou omáčkou

Zemiakový šalát s obrátenými rezňami

Profilová fotka používateľa
Vlastula 8 receptov
100 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
100 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky. Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa. Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.
Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky. Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa. Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.
REKLAMA

Najlepšie pečené údené koleno - recept

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
70 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
70 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Pomaly pečené bravčové koleno
Pomaly pečené bravčové koleno

Zdroj: Canva

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo
Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo

Veľkonočný obed – recepty s kuracinou

Nedeľné obedy s kuracím mäsom patria k najobľúbenejšej klasike. Aj keď by možno niekto oponoval, že už má kuracieho mäsa dosť, na veľkonočný obed sa dá kuracina pripraviť slávnostnejším spôsobom. Výborné je pečené kura s plnkou, kuracie prsia na vínovej omáčke či kuracie prsia v slaninovom obale. Ideálnou prílohou je ryža, zemiakové pyré, ale aj odľahčené zeleninové šaláty.

Poradíme tiež, ako upiecť kura do chrumkava (klasické, s bylinkovým maslom, marinované, indické a medové), aby svojou vôňou každého prilákalo do kuchyne.

Pečené kura so žemľovou plnkou

Profilová fotka používateľa
Beata 4 receptov
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Víkendové pečené kuriatko s plnkou a k tomu pučené zemiaky.
Víkendové pečené kuriatko s plnkou a k tomu pučené zemiaky.

Pečené kura s plnkou

Profilová fotka používateľa
Lucka 17 receptov
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Čo dokáže ešte viac vylepšiť pomaly pečené kura? Stačí ho len naplniť výbornou plnkou a najlepšie pečené kura je na svete.
Čo dokáže ešte viac vylepšiť pomaly pečené kura? Stačí ho len naplniť výbornou plnkou a najlepšie pečené kura je na svete.
REKLAMA

Kuracie prsia s vínovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
David719 163 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia, ktoré si zamiluje každý.
Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia, ktoré si zamiluje každý.

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

Profilová fotka používateľa
David719 163 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Výborný recept na kuracie stehná či už na panvici alebo v hrnci! Tieto kuracie stehná na šťave sú vhodné aj pre deti!
Výborný recept na kuracie stehná či už na panvici alebo v hrnci! Tieto kuracie stehná na šťave sú vhodné aj pre deti!

Kuracie prsia v slaninovom obale

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny

Černohorské rezne

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
45 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku si udržia svoju šťavnatosť.
Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku si udržia svoju šťavnatosť.
REKLAMA

Pečené kura s ryžou

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
90 min.
90 min.
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Najlepšie pečené kura s ryžou a slivkovým kompótom.
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Najlepšie pečené kura s ryžou a slivkovým kompótom.

Veľkonočný obed – tipy na sladké a slané pohostenie

Na slávnostne prestretom stole sa okrem tradičných veľkonočných dobrôt vynímajú aj sladké a slané pochúťky. Malé detičky sa chuťou rozbehnú k podnosom so zákuskami, páni zase nepohrdnú syrovými tyčinkami a praclíkmi k dobrému vínku. Na Tastelist.sk nájdeš stovky inšpiratívnych a chutných receptov v rôznych kategóriách.

Aby sme ti však pátranie uľahčili, pripravili sme TOP výbery na témy, ktoré patria počas sviatkov Veľkej noci k najvyhľadávanejším:

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA