REKLAMA
   
Kuracie prsia s vínovou omáčkou
Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia, ktoré si zamiluje každý.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 300 g kuracie prsia s kožou
 - soľ a mleté čierne korenie
 - 2 pl slnečnicového oleja
 - 2 strúčiky cesnak
 - 1 menšiu červenú cibuľu alebo čakanku
 - 3 vetvičky čerstvého tymiánu
 - 100 ml bieleho sladkého vína
 - 150 ml kuracieho vývaru
 - 1 pl maslo
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 35 min.
1. Krok 
  Začneme tým, že si kuracie prsia s kožou dobre umyjeme a usušíme. Okoreníme a osolíme z oboch strán a vložíme na panvicu s rozohriatym olejom kožou dole.
2. Krok 
  Do panvice pridáme 2 celé strúčiky cesnaku, jednu rozštvrtenú červenú cibuľu a pár vetvičiek čerstvého tymianu.
3. Krok 
  Keď je koža na kuracích prsiach chrumkavá, mäso otočíme a podlejeme vínom a kuracím vývarom. Pridáme kúsok masla a varíme cca 10-15 minút, kým sa omáčka trochu nevyredukuje.
4. Krok 
  Hotové mäsko podávame spolu s restovanou cibuľou/čakankou preliate vínovou omáčkou.