Kačacie prsia na broskyniach

REKLAMA
  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

  • 4 ks kačacie prsia Pridané do
  • 500 g broskyňové zaváraniny Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 120 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 pl med Pridané do

Kapusta

  • 12 ks červená kapusta Pridané do
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 pl hnedý cukor Pridané do
  • vínny ocot Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Iné

  • 8 ks zemiaky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

varila som tento týždeň :)

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia na mede a pomarančoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na mede a pomarančoch

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 3

Tanier lenivej gazdinej

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kura so žemľovou plnkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia na mede a pomarančoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na mede a pomarančoch

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 3

Tanier lenivej gazdinej

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kura so žemľovou plnkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Lovemykitchen

Kačacie prsia na broskyniach

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Ingrediencie
4 ks
kačacie prsia
500 g
broskyňové zaváraniny
slnečnicový olej
soľ
korenie
120 ml
bieleho vína
1 pl
med
Kapusta
12 ks
červená kapusta
1 ks
červená cibuľa
soľ a korenie
1 pl
hnedý cukor
vínny ocot
slnečnicový olej
Iné
8 ks
zemiaky