Ingrediencie

počet porcií 4

  • ks kačacie prsia
  • 500 broskyňové zaváraniny
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • korenie
  • 120 ml bieleho vína
  • pl med

Kapusta

  • 0.5 ks červená kapusta
  • ks červená cibuľa
  • soľ a korenie
  • pl hnedý cukor
  • vínny ocot
  • slnečnicový olej

Iné

  • ks zemiaky
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

REKLAMA
3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

varila som tento týždeň :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie