REKLAMA

Kačacie prsia na broskyniach

REKLAMA
Broskyňové recepty, z ktorých sa zbiehajú slinky – Takéto využitie sa oplatí poznať!

Recept nájdeš v tomto článku

Broskyňové recepty, z ktorých sa zbiehajú slinky – Takéto využitie sa oplatí poznať!

Ingrediencie

porcií
4

  • 4 kus kačacie prsia Pridané do
  • 500 g broskyňové zaváraniny Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 120 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do

Kapusta

  • 12 kus červená kapusta Pridané do
  • 1 kus červená cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 polievková lyžica hnedý cukor Pridané do
  • vínny ocot Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Iné

  • 8 kus zemiak Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Zina 20. 5. 2021

varila som tento týždeň :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov