Plnená fašírka s vajíčkom

Plnená fašírka s vajíčkom

  • 120Minút
  • 4Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 4

Na mäsovú zmes

  • Infinity kg bravčová pliecko
  • Infinity ks rožky
  • Infinity ks vajíčka
  • strúhanka
  • Infinity ks biela cibuľa
  • Infinity strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ a korenie
  • majoránka
  • mlieko
  • hladká múka

Plnenie

  • Infinity ks vajec

Iné

  • Infinity ks väčších zemiakov
  • maslo
  • petržlenová vňať
  • soľ

Postup

1. Krok

Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim.

2. Krok

Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch.

3. Krok

Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
11 days ago

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie