REKLAMA

Plnená fašírka s vajíčkom

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
4

Na mäsovú zmes

  • 1 kg bravčové pliecko Pridané do
  • 2 kus rožky Pridané do
  • 3 kus väčších vajec Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • 1 kus biela cibuľa Pridané do
  • 7 strúčikov cesnak Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • múka Pridané do

Plnenie

  • 5 kus vajce Pridané do

Iné

  • 8 kus väčších zemiakov Pridané do
  • maslo Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim.

2. Krok

Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch.

3. Krok

Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.

Komentáre (1)

Jela 2. 6. 2021

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4180 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3157 receptov

Raňajky

1169 receptov

Večera

3849 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

460 receptov