Pečená kačka s lokšami

REKLAMA

Tradičná chrumkavá klasika s červenou kapustou.

  • 180Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Kačica

  • pc kačica
  • soľ
  • rasca

Kapusta

  • pc bobkový list
  • pc červená kapusta
  • pc jablko
  • pc cibuľa
  • soľ
  • kryštálový cukor
  • mleté čierne korenie
  • vínny ocot

Lokše 12ks

  • 750 uvarené zemiaky v šupke
  • 250 hladká múka
  • tsp soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kačicu umyjeme, usušíme papierovou utierkou a poriadne osolíme a posypeme rascou. Takto pripravenú si ju vložíme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme na 160 stupňov asi 2 a pol hodiny. Pravidelne kačicu podlievame výpekom. Poslednú polhodinku zvýšime teplotu na 190-200 stupňov a dopekáme.

2. Krok

Kým sa kačica pečie, pripravíme si kapustu. Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je krásne zlatá, pridáme k nej na pásiky nakrájanú červenú kapustu a očistené jabĺčko. Za stáleho miešania dusíme zmes niekoľko minút. Keď zmes stratí zo svojho objemu, ochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a pár lyžicami cukru. Potom už len podlejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Ku koncu ešte podľa chuti pridáme trošku octu alebo soli, cukru na vyváženie chuti.

3. Krok

Na lokše je dobré pripraviť si deň dopredu varené zemiaky v šupe, aby mali čas dobre vychladnúť. Zemiaky si očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s múkou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na cca 12 častí, z ktorých vyvaľkáme lokše. Pozor cesto má tendenciu sa lepiť, preto pracujeme rýchlo, prípadne podsypávame opatrne múkou. Lokše opekáme na suchej panvici z oboch strán. Keď sú hotové, omastíme ich masťou z kačice.

4. Krok

A už len servírujeme, dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu