REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 4

Kačica

  • ks kačica
  • soľ
  • rasca

Kapusta

  • ks bobkový list
  • ks červená kapusta
  • ks jablko
  • ks cibuľa
  • soľ
  • kryštálový cukor
  • mleté čierne korenie
  • vínny ocot

Lokše 12ks

  • 750 uvarené zemiaky v šupke
  • 250 hladká múka
  • čl soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kačicu umyjeme, usušíme papierovou utierkou a poriadne osolíme a posypeme rascou. Takto pripravenú si ju vložíme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme na 160 stupňov asi 2 a pol hodiny. Pravidelne kačicu podlievame výpekom. Poslednú polhodinku zvýšime teplotu na 190-200 stupňov a dopekáme.

2. Krok

Kým sa kačica pečie, pripravíme si kapustu. Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je krásne zlatá, pridáme k nej na pásiky nakrájanú červenú kapustu a očistené jabĺčko. Za stáleho miešania dusíme zmes niekoľko minút. Keď zmes stratí zo svojho objemu, ochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a pár lyžicami cukru. Potom už len podlejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Ku koncu ešte podľa chuti pridáme trošku octu alebo soli, cukru na vyváženie chuti.

REKLAMA
3. Krok

Na lokše je dobré pripraviť si deň dopredu varené zemiaky v šupe, aby mali čas dobre vychladnúť. Zemiaky si očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s múkou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na cca 12 častí, z ktorých vyvaľkáme lokše. Pozor cesto má tendenciu sa lepiť, preto pracujeme rýchlo, prípadne podsypávame opatrne múkou. Lokše opekáme na suchej panvici z oboch strán. Keď sú hotové, omastíme ich masťou z kačice.

4. Krok

A už len servírujeme, dobrú chuť.

Hodnotenia (10)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie