Pečená kačka s lokšami

REKLAMA

Tradičná chrumkavá klasika s červenou kapustou.

  • 180Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Kačica

  • 1 ks kačica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • rasca Pridané do

Kapusta

  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 1 ks červená kapusta Pridané do
  • 1 ks jablko Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kryštálový cukor Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • vínny ocot Pridané do

Lokše 12ks

  • 750 g uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kačicu umyjeme, usušíme papierovou utierkou a poriadne osolíme a posypeme rascou. Takto pripravenú si ju vložíme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme na 160 stupňov asi 2 a pol hodiny. Pravidelne kačicu podlievame výpekom. Poslednú polhodinku zvýšime teplotu na 190-200 stupňov a dopekáme.

2. Krok

Kým sa kačica pečie, pripravíme si kapustu. Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je krásne zlatá, pridáme k nej na pásiky nakrájanú červenú kapustu a očistené jabĺčko. Za stáleho miešania dusíme zmes niekoľko minút. Keď zmes stratí zo svojho objemu, ochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a pár lyžicami cukru. Potom už len podlejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Ku koncu ešte podľa chuti pridáme trošku octu alebo soli, cukru na vyváženie chuti.

3. Krok

Na lokše je dobré pripraviť si deň dopredu varené zemiaky v šupe, aby mali čas dobre vychladnúť. Zemiaky si očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s múkou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na cca 12 častí, z ktorých vyvaľkáme lokše. Pozor cesto má tendenciu sa lepiť, preto pracujeme rýchlo, prípadne podsypávame opatrne múkou. Lokše opekáme na suchej panvici z oboch strán. Keď sú hotové, omastíme ich masťou z kačice.

4. Krok

A už len servírujeme, dobrú chuť.

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na broskyniach

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená kačka s červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Kačička
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na broskyniach

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená kačka s červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Kačička
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Pečená kačka s lokšami

Tradičná chrumkavá klasika s červenou kapustou.

180
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kačicu umyjeme, usušíme papierovou utierkou a poriadne osolíme a posypeme rascou. Takto pripravenú si ju vložíme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme na 160 stupňov asi 2 a pol hodiny. Pravidelne kačicu podlievame výpekom. Poslednú polhodinku zvýšime teplotu na 190-200 stupňov a dopekáme.

2. Krok

Kým sa kačica pečie, pripravíme si kapustu. Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je krásne zlatá, pridáme k nej na pásiky nakrájanú červenú kapustu a očistené jabĺčko. Za stáleho miešania dusíme zmes niekoľko minút. Keď zmes stratí zo svojho objemu, ochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a pár lyžicami cukru. Potom už len podlejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Ku koncu ešte podľa chuti pridáme trošku octu alebo soli, cukru na vyváženie chuti.

3. Krok

Na lokše je dobré pripraviť si deň dopredu varené zemiaky v šupe, aby mali čas dobre vychladnúť. Zemiaky si očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s múkou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na cca 12 častí, z ktorých vyvaľkáme lokše. Pozor cesto má tendenciu sa lepiť, preto pracujeme rýchlo, prípadne podsypávame opatrne múkou. Lokše opekáme na suchej panvici z oboch strán. Keď sú hotové, omastíme ich masťou z kačice.

4. Krok

A už len servírujeme, dobrú chuť.

Ingrediencie
Kačica
1 ks
kačica
soľ
rasca
Kapusta
2 ks
bobkový list
1 ks
červená kapusta
1 ks
jablko
1 ks
cibuľa
soľ
kryštálový cukor
mleté čierne korenie
vínny ocot
Lokše 12ks
750 g
uvarené zemiaky v šupke
250 g
hladká múka
1 čl
soľ