Pečené kura so žemľovou plnkou

REKLAMA

Víkendové pečené kuriatko s plnkou a k tomu pučené zemiaky.

  • 100Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Pečené kura

  • celé kura
  • 100 kuracie pečienky
  • pc žemľa
  • pc vajíčka
  • dl mlieko
  • ligurček
  • soľ a mleté korenie
  • mletá červená paprika sladká
  • rasca
  • strúčiky cesnaku

Pučené zemiaky

  • pc zemiaky
  • tbl maslo
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kurča si umyjeme, usušíme a pripravíme si plnku. Do misky si natrháme na kúsky staršie žemle a zalejeme ich mliekom. Pridáme nakrájané kuracie pečienky a vajíčka. Osolíme, okoreníme a zasypeme natrhanými bylinkami. Poriadne zmes premiešame, aby žemle nasali zmes.

2. Krok

Pripravenou plnkou plníme kuriatko zvnútra aj pod kožou. Prenesieme ho na pekáč a podlejeme trochou vody. Kura ešte zvonku dochutíme soľou, korením a rascou. Kto má rád aj pečené zemiaky ako prílohu, môže ich dať na pekáč ku kuraťu s pár strúčikmi cesnaku. Pečieme pri teplote 190-200°C a počas pečenia podlievame.

3. Krok

Na pučené zemiaky si uvaríme v osolenej vode očistené a nakrájané zemiaky. Po uvarení vodu zlejeme a k zemiakom pridáme kúsok masla a soľ. Pučidlom uvarené zemiaky popučíme a podávame s pečeným kuraťom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

Mňam, mňan.