Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

FOTORECEPT Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

REKLAMA

Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 g bravčovej panenky Pridané do
  • 500 g uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • pažítka Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Bravčovú panenku pekne očistíme, až máme pekne čisté mäso.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 1
2. Krok

Panenku si nakrájame na medailónky.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 2
3. Krok

Do misky si dáme olej, korenie, trošku soli, a necháme chvíľku postáť.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 3
4. Krok

Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na drobno nakrájame cibuľku.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 4
5. Krok

Zemiaky opečieme na opečenej cibuľke a dáme trošku soli. Opečieme tak, aby mali chrumkavú krustu.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 5
6. Krok

Opečieme aj panenku na oleji a dáme nachvíľu 5 minút pod alobal.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 6
7. Krok

Nakoniec si nachystáme pažítkové maslo. Zmiešame maslo, soľ a nakrájanú pažítku.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 7
8. Krok

Môžeme servírovať. Zemiaky panenku a maslo. Nech sa jedlo vydarí.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 8

Komentáre (2)

lucia.priedhorska
Odznak prémiového používateľa
29. 6. 2021

Určite vyskúšam.

Jaroslava 26. 6. 2021

Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.

Podobné recepty

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatá bravčová panenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčové karé na šťave
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé na šťave

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatá bravčová panenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčové karé na šťave
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé na šťave

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1120 receptov

Mäsité jedlá

466 receptov

Lacné jedlá

628 receptov

Kuracie mäso

189 receptov

Raňajky

427 receptov

Večera

971 receptov

Dezert

851 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image doma_u_katky

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Bravčovú panenku pekne očistíme, až máme pekne čisté mäso.

2. Krok

Panenku si nakrájame na medailónky.

3. Krok

Do misky si dáme olej, korenie, trošku soli, a necháme chvíľku postáť.

4. Krok

Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na drobno nakrájame cibuľku.

5. Krok

Zemiaky opečieme na opečenej cibuľke a dáme trošku soli. Opečieme tak, aby mali chrumkavú krustu.

6. Krok

Opečieme aj panenku na oleji a dáme nachvíľu 5 minút pod alobal.

7. Krok

Nakoniec si nachystáme pažítkové maslo. Zmiešame maslo, soľ a nakrájanú pažítku.

8. Krok

Môžeme servírovať. Zemiaky panenku a maslo. Nech sa jedlo vydarí.

Ingrediencie
450 g
bravčovej panenky
500 g
uvarené zemiaky v šupke
50 g
maslo
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
pažítka
jarná cibuľa