REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/40f17b50ccbed2554313dd3a05ed5740.jpeg)
Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami
Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 450 g bravčová panenka
- 500 g uvarené zemiaky v šupke
- 50 g maslo
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítka
- jarná cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Pripravíme si ingrediencie. Bravčovú panenku pekne očistíme, až máme pekne čisté mäso.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/51a3db9907983089d1ab5a058242c5b8.jpeg)
2. Krok
Panenku si nakrájame na medailónky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/8bae08e8db1506c8e3edb6f90faf360c.jpeg)
3. Krok
Do misky si dáme olej, korenie, trošku soli, a necháme chvíľku postáť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/a333c5d07f2e8b43249eae1c5761b4e7.jpeg)
4. Krok
Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na drobno nakrájame cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/0b53d268cef1b987300d1c2cf7fb39d1.jpeg)
5. Krok
Zemiaky opečieme na opečenej cibuľke a dáme trošku soli. Opečieme tak, aby mali chrumkavú krustu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/2eb6ed258fc9233a0fe8291fcba0a83d.jpeg)
6. Krok
Opečieme aj panenku na oleji a dáme nachvíľu 5 minút pod alobal.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/3b45b01d8f634009195de4e31fd2bd3d.jpeg)
7. Krok
Nakoniec si nachystáme pažítkové maslo. Zmiešame maslo, soľ a nakrájanú pažítku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/bea534cb5b687d922f17d94f6d9048a4.jpeg)
8. Krok
Môžeme servírovať. Zemiaky panenku a maslo. Nech sa jedlo vydarí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yA_sQL3BRcjNubmVOeOl/6aefd1ddeea9c6825615395bf45dd005.jpeg)
Určite vyskúšam.