Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

FOTORECEPT Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami

REKLAMA

Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 bravčovej panenky
  • 500 uvarené zemiaky v šupke
  • 50 maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítka
  • jarná cibuľa
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Bravčovú panenku pekne očistíme, až máme pekne čisté mäso.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 1
2. Krok

Panenku si nakrájame na medailónky.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 2
3. Krok

Do misky si dáme olej, korenie, trošku soli, a necháme chvíľku postáť.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 3
4. Krok

Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na drobno nakrájame cibuľku.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 4
5. Krok

Zemiaky opečieme na opečenej cibuľke a dáme trošku soli. Opečieme tak, aby mali chrumkavú krustu.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 5
6. Krok

Opečieme aj panenku na oleji a dáme nachvíľu 5 minút pod alobal.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 6
7. Krok

Nakoniec si nachystáme pažítkové maslo. Zmiešame maslo, soľ a nakrájanú pažítku.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 7
8. Krok

Môžeme servírovať. Zemiaky panenku a maslo. Nech sa jedlo vydarí.

Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami - krok prípravy 8

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0
4 months ago

Určite vyskúšam.

4 months ago

Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.