Tradičný mazanec

REKLAMA
  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 žltky Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
  • hrozienka Pridané do

Kvások

  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl polohrubá múka Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 30 g čerstvé droždie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Podobné recepty

Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Moravské koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Moravské koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Gurman_v_zastere

Tradičný mazanec

60
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
3
žltky
75 g
práškový cukor
100 g
maslo rozpustené
soľ
mandľové plátky
hrozienka
Kvások
300 ml
mlieko
1 pl
polohrubá múka
1 pl
kryštálový cukor
30 g
čerstvé droždie