Tradičný mazanec

60 min
1
REKLAMA
60 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 žltky Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
  • hrozienka Pridané do

Kvások

  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl polohrubá múka Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 30 g čerstvé droždie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Komentáre (1)

Vilma 31. 5. 2021

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

706 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov