REKLAMA

Tradičný mazanec

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
12

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 žĺtko Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
  • hrozienka Pridané do

Kvások

  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 polievková lyžica polohrubá múka Pridané do
  • 1 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 30 g čerstvé droždie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

341 receptov

Nátierky

330 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4858 receptov

Cestoviny

547 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Kuracie mäso

786 receptov

Raňajky

1487 receptov

Večera

4579 receptov