Ingrediencie

počet porcií 12

  • Infinity polohrubá múka
  • Infinity žltky
  • Infinity práškový cukor
  • Infinity maslo rozpustené
  • soľ
  • mandľové plátky
  • hrozienka

Kvások

  • Infinity ml mlieko
  • Infinity pl polohrubá múka
  • Infinity pl kryštálový cukor
  • Infinity čerstvé droždie

Postup

1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

4.0
13 days ago

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie