dní
hod.
min.

Tradičný mazanec

REKLAMA
  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

  • 500 polohrubá múka
  • žltky
  • 75 práškový cukor
  • 100 maslo rozpustené
  • soľ
  • mandľové plátky
  • hrozienka

Kvások

  • 300 ml mlieko
  • pl polohrubá múka
  • pl kryštálový cukor
  • 30 čerstvé droždie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvý si urobíme kvások z mlieka izbovej teploty, lyžice múky a lyžice cukru. Necháme na teplom mieste vykysnúť zakryté pod čistou kuchynskou utierkou.

2. Krok

Múku vsypeme do väčšej misy. K nej pridáme žĺtky, maslo, štipku soli a kvások. Rukami primiešame postupne hrozienka a plátky mandlí a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť aspoň na dvojnásobok svojej veľkosti na teplé miesto.

3. Krok

Keď nám cesto vykysne, spracujeme ho rukami na tvar mazanca a preložíme do papierom vystlanej formy alebo na plech. Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 220 stupňov a keď sa začne farbiť dozlata, teplotu stiahneme na 150 a dopekáme. Či je mazanec hotový zistíme testom s drevenou špajdlou. Po dopečení ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Top kategórie