REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca šunka

Domáca varená šunka ako stvorená na veľkonočný stôl.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 kg očistené bravčové pliecko (na drobné kocky a časť na jemno) Pridané do
  • 30 g soľ Pridané do
  • 2 lyžičky práškový cukor Pridané do
  • 12 lyžičky mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 ml studená voda Pridané do
  • 20 g rýchlosoľ Pridané do
REKLAMA

Postup

165 min.
1. Krok

Všetky suroviny miešame dokopy aspoň pol hodinu, kým sa nevytvorí jednotná mazľavá hmota.

2. Krok

Necháme v chladničke odstáť dva dni a medzitým občas znova premiešame.

3. Krok

Zmes potom poriadne natlačíme do vrecka na tlačenku/šunku a dáme variť na dve hodiny. Šunka musí byť ponorená a voda nesmie mať viac ako 80°C.

4. Krok

Po uvarení rýchlo šunku schladíme, odstránime obal a necháme úplne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov