Zdroj: Facebook

Veľkonočná baba

REKLAMA

Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)

  • 80Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 9 ks pečivo / žemle Pridané do
  • 12 ks vajec Pridané do
  • 12 kg údená krkovička Pridané do
  • 1 domáca klobása Pridané do
  • 0.3 kg slanina Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Údené mäso si uvaríme a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame, ešte ju použijeme neskôr.

2. Krok

Všetky druhy mäsa (údené, klobáska a slanina) si nakrájame na malé kúsky.

3. Krok

Pečivo si natrháme a zalejeme vodou z údeného mäska.

4. Krok

Vajíčka si vyšľaháme a pridáme jemne vyžmýkané kúsky pečiva a nakrájané mäso. Zmes si osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame.

5. Krok

Hlboký plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes vylejeme rovnomerne.

6. Krok

Pečieme v rúre 50 minút na 180°C. Po pól hodine môžeme rúru dať silnejšie, aby sa vrch baby trochu dopiekol.

7. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Lena 6. 3. 2022

Ja robím presne tak isto

Podobné recepty

Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná plnka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Veľkonočná kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie španielské vtáčky
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočná východniarska plnka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná východniarska plnka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná plnka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Veľkonočná kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie španielské vtáčky
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočná východniarska plnka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná východniarska plnka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1156 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

999 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Adri1017

Veľkonočná baba

Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)

80
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Údené mäso si uvaríme a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame, ešte ju použijeme neskôr.

2. Krok

Všetky druhy mäsa (údené, klobáska a slanina) si nakrájame na malé kúsky.

3. Krok

Pečivo si natrháme a zalejeme vodou z údeného mäska.

4. Krok

Vajíčka si vyšľaháme a pridáme jemne vyžmýkané kúsky pečiva a nakrájané mäso. Zmes si osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame.

5. Krok

Hlboký plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes vylejeme rovnomerne.

6. Krok

Pečieme v rúre 50 minút na 180°C. Po pól hodine môžeme rúru dať silnejšie, aby sa vrch baby trochu dopiekol.

7. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
9 ks
pečivo / žemle
12 ks
vajec
12 kg
údená krkovička
1
domáca klobása
0.3 kg
slanina
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
bravčová masť