Zdroj: Facebook
Veľkonočná baba
Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)
- 80Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
- 9 ks pečivo / žemle
- 12 ks vajec
- 1⁄2 kg údená krkovička
- 1 domáca klobása
- 0.3 kg slanina
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- bravčová masť
Postup
Údené mäso si uvaríme a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame, ešte ju použijeme neskôr.
Všetky druhy mäsa (údené, klobáska a slanina) si nakrájame na malé kúsky.
Pečivo si natrháme a zalejeme vodou z údeného mäska.
Vajíčka si vyšľaháme a pridáme jemne vyžmýkané kúsky pečiva a nakrájané mäso. Zmes si osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame.
Hlboký plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes vylejeme rovnomerne.
Pečieme v rúre 50 minút na 180°C. Po pól hodine môžeme rúru dať silnejšie, aby sa vrch baby trochu dopiekol.
Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Veľkonočná baba
Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rZ4-OwvrWthM9JXefjqk/168526e7eb9f2a0a8607f5e40bedf4.jpeg)
Údené mäso si uvaríme a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame, ešte ju použijeme neskôr.
Všetky druhy mäsa (údené, klobáska a slanina) si nakrájame na malé kúsky.
Pečivo si natrháme a zalejeme vodou z údeného mäska.
Vajíčka si vyšľaháme a pridáme jemne vyžmýkané kúsky pečiva a nakrájané mäso. Zmes si osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame.
Hlboký plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes vylejeme rovnomerne.
Pečieme v rúre 50 minút na 180°C. Po pól hodine môžeme rúru dať silnejšie, aby sa vrch baby trochu dopiekol.
Dobrú chuť.