Ingrediencie

počet porcií 6

Polievka

  • ks celé kura
  • voda
  • ks mrkva
  • ks petržlen
  • 0.5 ks zeler
  • 0.5 ks zázvor
  • ks cibuľa
  • petržlenová vňať
  • pl soľ
  • guličiek nové korenie
  • guličiek celé čierne korenie
  • 0.5 ks póru
  • ks bobkový list
  • ks kel

Halušky

  • ks vajce
  • pl detská krupica
  • podľa chuti soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkom hrnci si necháme zovrieť vodu, do ktorej následne vložíme celé kura. Hneď potom nastavíme stredný stupeň varu a necháme variť, prípadne zbierame penu, ktorá sa nám vytvorí na povrchu.

2. Krok

Očistíme si zeleninu, nakrájame na kusy a vsypeme do hrnca ku kuraťu spolu s celou cibuľou a bobkovým listom. Pridáme ešte kúsok zázvoru v celku, okoreníme a osolíme. Varíme pod pokrievkou asi 3 hodiny. Potom pridáme polovicu póru, listy kelu, ktorým vykrojíme tvrdý stred, petržlenovú vňať / prípadne ligurček.

REKLAMA
3. Krok

Ak chceme vývar s haluškami, 10 minút pred koncom varenia, vyberieme kura a oberieme ho od mäsa. Do čistého vývaru budeme pridávať krupicové halušky, ktoré si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Zmes by nemala byť riedka ale ani príliš tuhá. Lyžičkami postupne vytvárame halušky a hádžeme do hrnca. Hotové vyplávajú na povrch. Ak nechceme halušky, uvaríme si rezance zvlášť podľa návodu na obale.

4. Krok

Do hrnca naspäť vložíme kuracie mäso a silný vývar môžeme podávať s haluškami alebo s rezancami, kto má ako rád.

Hodnotenia (1)

5.0
20 days ago

vyzerá luxusne, verím, že tak aj chutí

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie