Kurací vývar

240 min
197
REKLAMA

Nesmie chýbať každú nedeľu.

240 min
197
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Polievka

  • 1 ks celé kura Pridané do
  • 3 l voda Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 12 ks zeler Pridané do
  • 12 ks zázvor Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 6 guličiek nové korenie Pridané do
  • 6 guličiek celé čierne korenie Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 2 ks kel Pridané do

Halušky

  • 1 ks vajce Pridané do
  • 8 pl detská krupica Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkom hrnci si necháme zovrieť vodu, do ktorej následne vložíme celé kura. Hneď potom nastavíme stredný stupeň varu a necháme variť, prípadne zbierame penu, ktorá sa nám vytvorí na povrchu.

2. Krok

Očistíme si zeleninu, nakrájame na kusy a vsypeme do hrnca ku kuraťu spolu s celou cibuľou a bobkovým listom. Pridáme ešte kúsok zázvoru v celku, okoreníme a osolíme. Varíme pod pokrievkou asi 3 hodiny. Potom pridáme polovicu póru, listy kelu, ktorým vykrojíme tvrdý stred, petržlenovú vňať / prípadne ligurček.

3. Krok

Ak chceme vývar s haluškami, 10 minút pred koncom varenia, vyberieme kura a oberieme ho od mäsa. Do čistého vývaru budeme pridávať krupicové halušky, ktoré si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Zmes by nemala byť riedka ale ani príliš tuhá. Lyžičkami postupne vytvárame halušky a hádžeme do hrnca. Hotové vyplávajú na povrch. Ak nechceme halušky, uvaríme si rezance zvlášť podľa návodu na obale.

4. Krok

Do hrnca naspäť vložíme kuracie mäso a silný vývar môžeme podávať s haluškami alebo s rezancami, kto má ako rád.

Komentáre (1)

Terka 4. 6. 2021

vyzerá luxusne, verím, že tak aj chutí

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1671 receptov

Lacné jedlá

854 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Dezert

1175 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

132 receptov

Pečenie

1417 receptov