:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/d1waP-4K5zE7_iPogKHV/1d5442c8aabe9943a59e79a50a0f2b0a.jpg)
Kurací vývar
Nesmie chýbať každú nedeľu.

Recept nájdeš v tomto článku
Polievky pre deti – 20+ výborných receptov, ktoré budú mať veľký úspech
Ingrediencie
Polievka
- 1 kus celé kura
- 3 l voda
- 2 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 1⁄2 kus zeler
- 1⁄2 kus zázvor
- 1 kus Cibuľa
- petržlen
- 1 polievková lyžica soľ
- 6 guličiek pimiento
- 6 guličiek celé čierne korenie
- 1 kus bobkový list
- 2 kus kapusta
Halušky
- 1 kus vajce
- 8 polievková lyžica krupica
- podľa chuti soľ
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkom hrnci si necháme zovrieť vodu, do ktorej následne vložíme celé kura. Hneď potom nastavíme stredný stupeň varu a necháme variť, prípadne zbierame penu, ktorá sa nám vytvorí na povrchu.
Očistíme si zeleninu, nakrájame na kusy a vsypeme do hrnca ku kuraťu spolu s celou cibuľou a bobkovým listom. Pridáme ešte kúsok zázvoru v celku, okoreníme a osolíme. Varíme pod pokrievkou asi 3 hodiny. Potom pridáme polovicu póru, listy kelu, ktorým vykrojíme tvrdý stred, petržlenovú vňať / prípadne ligurček.
Ak chceme vývar s haluškami, 10 minút pred koncom varenia, vyberieme kura a oberieme ho od mäsa. Do čistého vývaru budeme pridávať krupicové halušky, ktoré si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Zmes by nemala byť riedka ale ani príliš tuhá. Lyžičkami postupne vytvárame halušky a hádžeme do hrnca. Hotové vyplávajú na povrch. Ak nechceme halušky, uvaríme si rezance zvlášť podľa návodu na obale.
Do hrnca naspäť vložíme kuracie mäso a silný vývar môžeme podávať s haluškami alebo s rezancami, kto má ako rád.