Fantastické ovocné zákusky – šťavnaté, svieže aj sladké! Tieto máme najradšej

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Tieto ovocné zákusky vzbudia záujem okamžite, ako sa rozkrájajú. Sú svieže, sladké, plné obľúbeného ovocia, kyslej smotany, tvarohu a niektoré aj so želatínou. Bude to tentokrát ovocný zákusok s jahodami, malinami, čučoriedkami, broskyňami alebo šmrncnutý chuťami exotického ovocia?

REKLAMA

Jahodové kocky sú overenou klasikou, v ktorej sa snúbi jemná kakaová piškóta s lahodnou jahodovou plnkou.

Jahodové kocky

Profilová fotka používateľa
Blazena_Sadovska 15 receptov
80 min.
5
80 min.
5
Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd
Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd

Inšpiráciou na rýchly ovocný zákusok môže byť aj tento koláč s jahodovou a tvarohovou plnkou.

Rýchly a výborný jahodový koláč

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
50 min.
1
50 min.
1
Tento božský jahodový koláč je naozaj rýchly a zároveň veľmi jednoduchý.
Tento božský jahodový koláč je naozaj rýchly a zároveň veľmi jednoduchý.

Zdroj: Youtube

Nepečený jahodový zákusok je nenáročný na prípravu. A čo naviac – jeho extra štavnatosť je neodolateľná.

Nepečený jahodový zákusok

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
2
20 min.
2
Rýchly jahodový 🍓 zákusok bez pečenia. S ľahkým smotanovo - šľahačkovým krémom, čerstvými jahodami 🍓 a želé.
Rýchly jahodový 🍓 zákusok bez pečenia. S ľahkým smotanovo - šľahačkovým krémom, čerstvými jahodami 🍓 a želé.

Explózia obľúbených chutí! Takto výstižne by sa dala popísať maškrta s názvom oreo malinový zákusok.

Oreo malinový zákusok

Profilová fotka používateľa
Izabela_Hajdukova 24 receptov
20 min.
1
20 min.
1
Postup
Najprv si pripravíme smotanovú vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií spolu. Potom si vo vyššej miske pripravíme podľa návodu puding s mliekom. Na spodok jánskeho skla si vyskladáme oreo, dáme naň 1/2 smotanovej vrstvy. Následne dáme vrstvu mrazených malín rozdrtených na menšie kúsky. Na maliny dáme urobený puding a opäť vrstvíme oreo, smotanu a na vrch si uvaríme maliny, pridáme chia a med. Pripravíme želatínu podľa návodu a pridáme k malinám. Vylejeme na vrch koláča a dáme do chladničky na noc. Dobrú chuť!.
Najprv si pripravíme smotanovú vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií spolu. Potom si vo vyššej miske pripravíme podľa návodu puding s mliekom. Na spodok jánskeho skla si vyskladáme oreo, dáme naň 1/2 smotanovej vrstvy. Následne dáme vrstvu mrazených malín rozdrtených na menšie kúsky. Na maliny dáme urobený puding a opäť vrstvíme oreo, smotanu a na vrch si uvaríme maliny, pridáme chia a med. Pripravíme želatínu podľa návodu a pridáme k malinám. Vylejeme na vrch koláča a dáme do chladničky na noc. Dobrú chuť!.
REKLAMA

Návšteva za dverami a málo času na dlhé vypekanie? Potom dávame do pozornosti výborný nepečený sušienkový zákusok s banánom a karamelovým krémom.

Nepečený sušienkový zákusok s banánom a karamelovým krémom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
2
30 min.
2
Rýchla sladkosť, krém stuhol tiež raz dva, netreba ho nechať tuhnúť celú noc. Jednoduchý na prípravu a chutil fajne. Zahustené mlieko som varila deň vopred 2 hodiny.
Rýchla sladkosť, krém stuhol tiež raz dva, netreba ho nechať tuhnúť celú noc. Jednoduchý na prípravu a chutil fajne. Zahustené mlieko som varila deň vopred 2 hodiny.

Na tieto broskyňové rezy si môže smelo trúfnuť aj začiatočník. Jednoduché jemné cesto dopĺňa krém z tvarohu a kyslej smotany.

Broskyňové rezy

Profilová fotka používateľa
foodbytinka 17 receptov
100 min.
9
100 min.
9
Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.
Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.

Klasika v podaní nebeských rezov nesmie chýbať vo výbere najlepších ovocných zákuskov. V tejto verzii so šťavnatými broskyňami!

Nebeské rezy

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
45 min.
5
45 min.
5
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !

Zdroj: Canva

Kto by nepoznal smotanovú tortu s piškótami? Tentokrát jej sviežosť znásobuje kokos a čerstvé jahody.

Jahodovo kokosový sen

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 79 receptov
15 min.
4
15 min.
4
Smotanová torta z piškót, jahôd a sušeného kokosu
Smotanová torta z piškót, jahôd a sušeného kokosu
REKLAMA

Máš chuť na niečo delikátne, výnimočné a slávnostné? Jahodová roláda s mascarpone tieto kritéria splní s prehľadom.

Jahodová roláda s mascarpone

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
40 min.
3
40 min.
3
Postup
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.

A pomaly prechádzame do druhej polovice ovocných dobrôt. Pripravíme si tortovú formu a ide sa na to. Na scénu prichádzajú ovocné cheesecaky v mimoriadne chutných kombináciách. Svedčí o tom aj tento netradičný kiwi cheesecake!

Kiwi cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
4
60 min.
4
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.

Jahodový cheesecake s perfektne vyladenou plnkou poteší všetky mlsné jazýčky.

Jahodový cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
3
60 min.
3
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút. Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút. Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.

Už jeden pohľad na tento cheesecake dáva tušiť, že lesné plody si naplno ukradnú všetku pozornosť.

Cheesecake lesné plody

Profilová fotka používateľa
_katcakes__ 11 receptov
55 min.
1
55 min.
1
🌸 Osviežujúci, ľahký a stvorený na tieto teplé dni.
🌸 Osviežujúci, ľahký a stvorený na tieto teplé dni.
REKLAMA

Pre každého, kto má rád precízne spracované recepty, v ktorých sú všetky ingrediencie na presnú gramáž, je tu svieži višňový cheesecake, na ktorom sa nemá čo pokaziť.

Višňový cheesecake

Profilová fotka používateľa
diana.l88 3 recepty
110 min.
6
110 min.
6
Famózna tortička
Famózna tortička

Túžiš po jedinečnej ovocnej sviežosti? Obľubuješ spojenie kyslých a sladkých chutí? Potom bude citrónový cheesecake správnou voľbou.

Citrónový cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s mäkkým maslom. Cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na cca 5-10 minút (záleží od rúry). Mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu k nej pridávame postupne práškový cukor, smotanový syr, 2 lyžice citrónovej šťavy a vanilkový cukor. Plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky odpočívať na cca 40-45 minút. Pripravíme si polevu. Do menšieho hrnca si pripravíme 200 ml vody pridáme škrob a poriadne vymiešame metličkou na šľahanie, kým sa nám škrob nerozpustí, následne pridáme kryštálový cukor. Citróny si prekrojíme na polku, odšťavíme a precedíme cez sitko. Na jemnom strúhadle postrúhame za jednu lyžičku citrónovej kôry. Takto pripravenú šťavu a kôru pridáme k už pripravenej zmesi do hrnca a privedieme k varu. Miešame neustále metličkou na šľahanie, kým poleva nezačne mierne hustnúť. Odstavíme z ohňa a ak chceme, aby bola poleva krásne žltá, pridáme pár kvapiek žltého potravinárskeho farbiva a zamiešame. Keď poleva kúsok ochladne, vylejeme ju na vychladenú plnku a dáme odpočívať na 4 hodiny do chladničky. Hotový cheesecake ozdobíme kúskami citróna alebo podľa vlastnej fantázie a podávame.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s mäkkým maslom. Cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na cca 5-10 minút (záleží od rúry). Mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu k nej pridávame postupne práškový cukor, smotanový syr, 2 lyžice citrónovej šťavy a vanilkový cukor. Plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky odpočívať na cca 40-45 minút. Pripravíme si polevu. Do menšieho hrnca si pripravíme 200 ml vody pridáme škrob a poriadne vymiešame metličkou na šľahanie, kým sa nám škrob nerozpustí, následne pridáme kryštálový cukor. Citróny si prekrojíme na polku, odšťavíme a precedíme cez sitko. Na jemnom strúhadle postrúhame za jednu lyžičku citrónovej kôry. Takto pripravenú šťavu a kôru pridáme k už pripravenej zmesi do hrnca a privedieme k varu. Miešame neustále metličkou na šľahanie, kým poleva nezačne mierne hustnúť. Odstavíme z ohňa a ak chceme, aby bola poleva krásne žltá, pridáme pár kvapiek žltého potravinárskeho farbiva a zamiešame. Keď poleva kúsok ochladne, vylejeme ju na vychladenú plnku a dáme odpočívať na 4 hodiny do chladničky. Hotový cheesecake ozdobíme kúskami citróna alebo podľa vlastnej fantázie a podávame.

Tvarohový ovocný zákusok hodný významných okamihov! Oceňujeme nielen chuť, ale aj jedinečné prevedenie tohto cheesecaku s ovocím.

Tvarohový cheesecake s ovocím

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
35 min.
3
35 min.
3
Tento recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s tvarohom si zamilujete. Bez pečenia a s ovocnou želatínou, mňam !
Tento recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s tvarohom si zamilujete. Bez pečenia a s ovocnou želatínou, mňam !

Zdroj: Youtube

Koho by potešil ovocný zákusok s mascarpone? Mimoriadne jednoduchý čučoriedkový koláč z maslových keksov zvládneš dokonca bez skúseností.

Čučoriedkový koláč z maslových keksov

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 79 receptov
40 min.
1
40 min.
1
Korpus z maslových keksov a plnený čučoriedkami a lahodným krémom
Korpus z maslových keksov a plnený čučoriedkami a lahodným krémom
REKLAMA

Aj v tomto prevedení ukazujú čučoriedky potenciál strhnúť na seba všetku pozornosť. Už len naservírovať na taniere a s chuťou sa pustiť do maškrtenia!

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Profilová fotka používateľa
Naty 78 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Sušienky rozmixujeme alebo zomelieme, zalejeme roztopeným maslom a utlačíme v okrúhlej forme (priemer cca 24cm) a dáme stuhnúť do chladničky. Čučoriedkový džem (cca 12 PL) krátko zohrejeme a prepasírujeme cez sitko na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť. Mascarpone spolu so šľahačkou a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, pokračujeme na vysokých, pozor na prešľahanie. K hmote už len ručne primiešame jemný tvaroh a na záver čučoriedkové pyré. K hmote primiešame ešte čerstvé čučoriedky a rozotrieme ju na vychladený korpus. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.
Sušienky rozmixujeme alebo zomelieme, zalejeme roztopeným maslom a utlačíme v okrúhlej forme (priemer cca 24cm) a dáme stuhnúť do chladničky. Čučoriedkový džem (cca 12 PL) krátko zohrejeme a prepasírujeme cez sitko na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť. Mascarpone spolu so šľahačkou a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, pokračujeme na vysokých, pozor na prešľahanie. K hmote už len ručne primiešame jemný tvaroh a na záver čučoriedkové pyré. K hmote primiešame ešte čerstvé čučoriedky a rozotrieme ju na vychladený korpus. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA