Broskyňové rezy

REKLAMA

Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.

  • 100Minút
  • 16Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Cesto

  • 430 hladká múka
  • 20 kakao
  • 150 práškový cukor
  • 250 maslo
  • pc vajce
  • pc kypriaci prášok

Náplň

  • 250 tvaroh jemný
  • 200 kyslá smotana
  • pc vanilkový cukor
  • pc broskyňa
REKLAMA

Postup

1. Krok

V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.

2. Krok

Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).

3. Krok

Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.

4. Krok

Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

5. Krok

V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.

6. Krok

Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.

7. Krok

Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.

8. Krok

Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

9. Krok

Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.

10. Krok

Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
4 months ago

Dnes to idem rovno variť.

5 months ago

ale ste mi narobili chute....