:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/a5sB3YsHdk0pv3tEWrWa/fba37d51e02c99a0d986e6625c21c77f.jpeg)
Broskyňové rezy
Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.
Ingrediencie
Cesto
- 430 g múka
- 20 g kakao
- 150 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 1 kus vajce
- 1 kus kypriaci prášok
Náplň
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g kyslá smotana
- 1 kus vanilkový cukor
- 4 kus broskyňa
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.
Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).
Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.
Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.
V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.
Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.
Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.
Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0dKREAW7FFWxKxtwhTjp/a0529ed95c53cbc7aaa59e71601311.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6wZPkxkXwenjACXRU529/6783883f6a8dc8403af74e9499caf4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVWf3fACDJZnx3TurKO/db9c9466cb4d417438349d6c0d6d03.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 