Broskyňové rezy

REKLAMA

Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.

  • 100Minút
  • 16Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Cesto

  • 430 g hladká múka Pridané do
  • 20 g kakao Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok Pridané do

Náplň

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks broskyňa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.

2. Krok

Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).

3. Krok

Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.

4. Krok

Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

5. Krok

V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.

6. Krok

Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.

7. Krok

Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.

8. Krok

Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

9. Krok

Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.

10. Krok

Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.

Komentáre (2)

Zaneta 26. 6. 2021

Dnes to idem rovno variť.

Zina 22. 5. 2021

ale ste mi narobili chute....

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Hrnčeková broskyňová bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Dulový cheesecake

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Hrnčeková broskyňová bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Dulový cheesecake

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image foodbytinka

Broskyňové rezy

Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.

100
Minút
16
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.

2. Krok

Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).

3. Krok

Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.

4. Krok

Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

5. Krok

V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.

6. Krok

Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.

7. Krok

Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.

8. Krok

Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

9. Krok

Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.

10. Krok

Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.

Ingrediencie
Cesto
430 g
hladká múka
20 g
kakao
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok
Náplň
250 g
tvaroh jemný
200 g
kyslá smotana
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
broskyňa