VIDEORECEPT Rýchly a výborný jahodový koláč
Tento božský jahodový koláč je naozaj rýchly a zároveň veľmi jednoduchý.
- 50Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajec
- 200 g cukor
- 200 ml mlieko
- 200 ml olej
- 2 kl kypriaci prášok do pečiva
- 350 g polohrubá múka
Jahodový krém
- 250 g jahody
- 100 g cukor
- 3 kl detská krupica
Tvarohový krém
- 600 g jemný tvaroh
- 100 g cukor
Postup
Vajcia si rozšľaháme spolu s cukrom do peny. Prilejeme olej, mlieko a premiešame. Pridáme kypriaci prášok a múku. Spracujeme na hladké cesto.
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu si dáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča piecť na 200 stupňov na 10 minút.
Pripravíme si jahodovú vrstvu. Na panvici si zohrejeme jahody spolu s cukrom, pridáme krupicu a udusíme na hustý krém.
Jahodový krém navrstvíme na predpečený plát.
Pridáme tvarohovú vrstvu (vymiešali sme si tvaroh s cukrom).
Na vrch nalejeme druhú polovicu cesta, uhladíme a dáme piecť na 200 stupňov na 35 minút. Vrch upečeného koláča môžeme posypať práškovým cukrom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Rýchly a výborný jahodový koláč
Tento božský jahodový koláč je naozaj rýchly a zároveň veľmi jednoduchý.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D95d-az6sHhfSXxpA5wV/bd1b5bbe81d937acc98fb218665596.jpeg)
Vajcia si rozšľaháme spolu s cukrom do peny. Prilejeme olej, mlieko a premiešame. Pridáme kypriaci prášok a múku. Spracujeme na hladké cesto.
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu si dáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča piecť na 200 stupňov na 10 minút.
Pripravíme si jahodovú vrstvu. Na panvici si zohrejeme jahody spolu s cukrom, pridáme krupicu a udusíme na hustý krém.
Jahodový krém navrstvíme na predpečený plát.
Pridáme tvarohovú vrstvu (vymiešali sme si tvaroh s cukrom).
Na vrch nalejeme druhú polovicu cesta, uhladíme a dáme piecť na 200 stupňov na 35 minút. Vrch upečeného koláča môžeme posypať práškovým cukrom.