Jahodové zákusky

Recepty na prípravu jahodových zákuskov

48 receptov

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Jahodové zákusky – vhodné na rôzne príležitosti. Nájdete tu 48 skvelých receptov, z ktorých si určite vyberiete. Tieto recepty z kategórie Jahodové zákusky sa vám podarí zrealizovať za čas 5 - 120 minút. V každom recepte sa okrem ingrediencí a postupu dozviete aj približný čas prípravy a počet porcií. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Výborný svieži jahodový zákusok, Jahodovo - vanilkový cheesecake, Jahodový cheesecake, Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou.

Jahodový cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
3
60 min.
3
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút. Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút. Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.
REKLAMA
Tvarohové halušky s jahodami a pudingom
Recept od prémiového používateľa
Jahodová Fraisier torta
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Luxusné jahodové rezy
Recept od prémiového používateľa
Jahodová zmrzlina v sušienkach
Recept od prémiového používateľa
Jahodová bublanina bez mlieka
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - ricottové poháre
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - tvarohová zmrzlina
Recept od prémiového používateľa
Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zmrzlinovo-jahodová dobrota
Recept od prémiového používateľa
Roláda s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Jahodová pena
Recept od prémiového používateľa
Domáca jahodová dreň
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA