:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mIMTDgvxptdf8N2h4kfy/d1d2ee73636a068d8d126c3531a22e.jpeg)
ROláda s jahodami
Roláda, ktorá je fit, plná bielkovín a svieža vďaka jahodám
Ingrediencie
Cesto
- 4 ksvajcia
- 40 g trstinový cukor
- 20 g kakao
- 20 g proteín čokoláda vanilka
- Štipka soli
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 čl mletá škorica
Krém
- 1⁄2 balenia creme ole vanilkový puding
- 150 ml mlieko
- 150 g tvaroh jemný
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- 15 g proteín jahoda
- 150 g jahody
Poleva
- 50 g Horká čokoláda
- 1 pl mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. K žĺtkovej zmesi preosejeme zvyšné ingrediencie a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
Z upečeného cesta stiahneme papier na pečenie. Opäť položíme na papier a spolu s ním zrolujeme. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
V mlieku vyšľaháme pudingový prášok a pripravíme hustý puding. V miske vymiešame tvaroh, cream cheese a proteín. Následne primiešame aj puding.
Jahody očistíme a nakrájame na drobno.
Pripravený krém rozotrieme na vychladnutý plát cesta. Na krém rozmiestnime jahody a zrolujeme.
V mikrovlnke roztopíme nasekanú čokoládu spolu s mliekom. Rozmiešame do hladkej polevy. Polevu rozotrieme na vrch rolády a odložíme stuhnúť do chladničky.