Ingrediencie

počet porcií 12

Korpus

  • Infinity sušienok
  • Infinity masla

Plnka

  • Infinity smotanového syra (cream cheese)
  • Infinity ml smotany na šľahanie 33%
  • Infinity balenie vanilkového cukru
  • Infinity práškového cukru
  • Infinity vanilkovej arómy ( môže/nemusí byť)

Poleva

  • Infinity čerstvých jahôd
  • Infinity balenie červená želatína (prášok)
  • Infinity pl kryštálový cukor
  • Infinity ml voda

Postup

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky pomixujeme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút (záleží od rúry).

2. Krok

Kým sa nám pečie korpus mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Ak chcete chuť krému zvýrazniť stačí pridať lyžičku vanilkovej arómy a zamiešať. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40- 45 minút.

3. Krok

Poleva: Jahody si odstopkujeme pokrájame na kúsky a spolu so 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody prepasírujeme cez sitko aby sme sa zbavili mini jadierok. Prepasírované jahody vylejeme do menšieho hrnca pridáme cukor, balík želatíny privedieme k varu a miešame kým nezovrie. Odstavíme z ohňa a necháme pár minút chladnúť. Keď poleva trocha ochladne nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Cheesecake nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie napríklad zvyšnými jahodami, kúskami čokolády a podávame.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie