Jahodovo - vanilkový cheesecake

Jahodovo - vanilkový cheesecake

REKLAMA

🍓 Veľa jahôd, bielej čokolády, kvalitného mascarpone v kombinácii so sušienkovým základom 🍓

  • 55Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 12

Potrebuješ

  • 250 maslových keksikov
  • 125 masla
  • 250 mascarpone
  • 250 jemný polotučný tvaroh
  • 200 kyslá smotana
  • vajec
  • pl Zlatého klasu
  • vanilkový cukor
  • pl cukor biely
  • 50 biela čokoláda

Na plnku

  • 300 mrazené jahody
  • kl maslo
  • pl cukor biely
  • čl Zlatý klas
REKLAMA

Postup

1. Krok

🍓 Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Dno formy o priemere 25cm si vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

🍓 Keksíky si rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 10minút (do zlatista). Po upečení necháme vychladnúť.

REKLAMA
3. Krok

🍓 Na plnku si vyšľaháme mascarpone s tvarohom, kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, zlatým klasom, vajciami. Môžeme nastrúhať bielu čokoládu a zľahka premiešať.

4. Krok

🍓 Náplň vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 170 stupňov 45-50minút. Po dopečení bude cheesecake v strede trasľavý ako keby nebol upečený. Po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

5. Krok

🍓 Do menšieho hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme jahody s cukrom, necháme rozpustiť a následne privedieme do varu. V troche vody si rozmiešame zlatý klas za stáleho miešania prilejeme k vriacej jahodovej zmesi. Povaríme, kým zmes trocha nezhustne a následne necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

REKLAMA
6. Krok

🍓 Vychladenú jahodovú polevu vylejeme na cheesecake a necháme v chladničke ideálne celu noc. Dobrú chuť ! 🥰

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Mňamka :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie