REKLAMA
Čokoládový koláč s jahodovým rozvarom a čokoládou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-cesto
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 70 g trstinového cukru
- 20 g rozdrvených mandlí
- 1 vajíčko
- 250 ml mlieka
- 3 pl jahodového rozvaru
- 50 g roztopenej mliečnej čokolády
- 2 pl kakaa
- 8 g kypriaceho prášku
- 1⁄2 čl škorice
- 1⁄2 čl perníkového korenia
- 1⁄2 čl soli
- 1 balík vanilkového cukru
-jahodový rozvar
- 300 g jahôd
- trocha vody
- 50 g trstinového cukru
- 1 pl solamylu
-poleva
- 60 g čokolády na varenie
- 30 g masla
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Spravíme si rozvar: jahody, cukor a vodu dáme do hrnca, chvíľu varime, potom jahody roztlačíme, pridáme solamyl a nakoniec rozmixujeme
2. Krok
Vajíčko s trstinovým a vanilkovým cukrom mixujeme do peny, pridáme mlieko s roztopenou čokoládou a 3PL rozvaru potom ostatne suroviny
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom
4. Krok
Pečieme v rozohriatej rúre na 175’ 20min
5. Krok
Keď nám koláč vychladne rozdelíme si ho na 2 rovnaký polky
6. Krok
Spravíme si polevu nad vodným kúpeľom roztopíme čokoládu s maslom
7. Krok
Jednu polku potrieme rozvarom uložíme druhú polku a zas rozvar a polejeme polevou