REKLAMA
   
Dezert s mascarpone, banánom a jahodami
Najlepší dezert s mascarpone, banánom a jahodami. Rýchly a jednoduchý.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 250 gramov mascarpone
 - 400 mililitrov šľahačkovej smotany
 - 2 balíky vanilkového cukru
 - 2 banány
 - 250 gramov jahôd
 - 3 hrste piškót
 - 20 gramov čokolády
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 10 min.
1. Krok 
  Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu (aspoň 33 percent tuku). Pridáme vanilkový cukor s mascarpone a opatrne premiešame. Túto zmes vyšľaháme do tuhej šľahačky.
2. Krok 
  Do pohárikov postupne vrstvíme ingrediencie - vrstva piškót, šľahačky, jahôd, banánov...vrstvy medzi sebou striedame. Ako najvrchnejšiu vrstvu necháme mascarpone šľahačku.
3. Krok 
  Poháriky dozdobíme nastrúhanou čokoládou. Dezert je najlepší až po pár hodinách v chladničke, za ten čas piškóty stihnú pekne zmäknúť.
4. Krok 
  Dobrú chuť! 🙂