REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/24EnDu0VOXB1amDRiLof/b50eabd95bc0cdf4d7923d44b1c888.jpeg)
Jahodovo-vanilkový cheesecake
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
-korpus
- 250 g maslových súšienok
- 80 g roztopeného masla
-náplň
- 460 g vanilkového mascarpone
- 500 g polotučného krémového tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 140 g práškového cukru
- 3 vajíčka štipka pravej vanilky
-jahodová poleva
- 350 g jahôd
- citrónová šťava z polky citróna
- 3 pl trstinového cukru
- voda
- 2 pl zemiakového škrobu
- jahody na vrch
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Sušienky rozdrvíme, zmiešame s maslom
2. Krok
Formu vytrieme maslom a nasypeme sušienky, ktoré potlačíme na dno formy
3. Krok
Pečieme v rozohriatej rúre na 170’ 10min.
4. Krok
Zatiaľ si nachystáme krém
5. Krok
Vyšlaháme tvaroh, mascarpone, smotanu, cukor a vanilku potom postupne primiešame vajíčka (po jednom)
6. Krok
Na upečený korpus vylejeme krém a dáme piecť do rúry na 150’ 75min.
7. Krok
Upečený cheesecake necháme vychladnúť
8. Krok
Spravíme si polevu: do hrnca si dáme jahody, cukor, podlejeme trochou vody citrónovou šťavou a varíme cca 10min.
9. Krok
Potom jahody rozmixujeme dáme naspäť do hrnca
10. Krok
škrob zmiešame s 3PL vody a primiešame k jahodám
11. Krok
Teplú polevu nalejeme na cheesecake
12. Krok
Na vychladnutý cheesecake dáme jahody a dáme na noc do chladničky