REKLAMA
Jahodová focaccia

Jahodová focaccia

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

-cesto

  • 400 g špaldovej hladkej múky Pridané do
  • 270 ml teplej vody Pridané do
  • 2 pl trstinového cukru ČL do kvásku Pridané do
  • 2 pl oleja Pridané do
  • 16 g droždia Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
  • 60 g roztopeného masla na plech Pridané do

-jahodová plnka

  • 450 g jahôd Pridané do
  • 80 g trstinového cukru Pridané do
  • voda Pridané do
  • citrónová šťava z polky citróna Pridané do
  • 1 pl zemiakového škrobu Pridané do

-mrvenička

  • 85 g špaldovej hladkej múky Pridané do
  • 70 g trstinového cukru Pridané do
  • 60 g masla izbovej teploty Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Spravíme si kvások: do 150ml dáme 1ČL cukru, rozdrvené droždie a počkáme cca 10min.

2. Krok

Do misky dáme ostatné suroviny s kváskom a zamiesime, dáme kysnúť na 1hod.

3. Krok

Spravíme si jahodovú plnku: jahody dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu, citrónovú štavu a varime cca 10min, potom troška roztlačíme jahody a zamiešame škrob zmiešaný s 1PL vody

4. Krok

Na plech vylejeme maslo, uložíme cesto ktoré roztiahneme na celý plech, polku jahodovej plnky vylejeme na cesto potom ho preložíme na polku a zas roztiahneme na cely plech, zbytok jahodovej plnky nalejeme na vrch cesta

5. Krok

Spravíme si mrveničku: všetky suroviny zmiešame

6. Krok

Na vrch koláča nasypeme mrveničku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180’

7. Krok

Pečieme 25-30min.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3790 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

344 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Raňajky

1517 receptov

Pre diabetikov

633 receptov