REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-A4Y1_BRgCD0PanmZ79C/a1b399ce8b4964b6d33bb5edcf4778.jpeg)
Jahodová focaccia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-cesto
- 400 g špaldovej hladkej múky
- 270 ml teplej vody
- 2 pl trstinového cukru ČL do kvásku
- 2 pl oleja
- 16 g droždia
- 1⁄2 čl soli
- 60 g roztopeného masla na plech
-jahodová plnka
- 450 g jahôd
- 80 g trstinového cukru
- voda
- citrónová šťava z polky citróna
- 1 pl zemiakového škrobu
-mrvenička
- 85 g špaldovej hladkej múky
- 70 g trstinového cukru
- 60 g masla izbovej teploty
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Spravíme si kvások: do 150ml dáme 1ČL cukru, rozdrvené droždie a počkáme cca 10min.
2. Krok
Do misky dáme ostatné suroviny s kváskom a zamiesime, dáme kysnúť na 1hod.
3. Krok
Spravíme si jahodovú plnku: jahody dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu, citrónovú štavu a varime cca 10min, potom troška roztlačíme jahody a zamiešame škrob zmiešaný s 1PL vody
4. Krok
Na plech vylejeme maslo, uložíme cesto ktoré roztiahneme na celý plech, polku jahodovej plnky vylejeme na cesto potom ho preložíme na polku a zas roztiahneme na cely plech, zbytok jahodovej plnky nalejeme na vrch cesta
5. Krok
Spravíme si mrveničku: všetky suroviny zmiešame
6. Krok
Na vrch koláča nasypeme mrveničku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180’
7. Krok
Pečieme 25-30min.