Kiwi cheesecake

REKLAMA
  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 200 sušienok
  • 100 maslo na pečenie

Plnka

  • 200 smotanového syra (cream cheese)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 práškový cukor
  • balenie vanilkového cukru

Poleva

  • kivi
  • tbl kryštálového cukru
  • 200 ml voda
  • balenie číra želatína (prášok)
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).

2. Krok

Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút.

3. Krok

Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
2 months ago

robila som prvykrat podla vasho receptu a dobre to dopadlo

4 months ago

Fajne len sa po tom zaprášilo.