:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nMKoqiy3AK8NHlTmy5ux/9608004afab707a1a94a89128a2255b2.jpeg)
Kiwi cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienky
- 100 g kvalitného masla
Plnka
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškový cukor
- 1 pack vanilkového cukru
Poleva
- 4 kivi
- 2 tbl kryštálový cukor
- 200 ml voda
- 1 pack číra želatína (prášok)
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).
Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút.
Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
Komentáre (2)
Fajne len sa po tom zaprášilo.
robila som prvykrat podla vasho receptu a dobre to dopadlo