Kiwi koláč

Recepty na prípravu kiwi koláča

1 recept

Najlepšie nápady na recepty z kategórie Kiwi koláč na jednom mieste! Na nasledujúce recepty z kategórie Kiwi koláč si vyhraďte čas 60 minút. Pri každom recepte nájdete po rozkliknutí uvedený presnejší údaj o dĺžke prípravy a počte porcií.

Kiwi cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
REKLAMA
Kiwi cheesecake
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA