Náhľad témy Kiwi

Recepty z Kiwi

7 receptov

Objavte chutné recepty z kategórie Kiwi. Máme pre vás zbierku 7 receptov, ktoré spestria váš jedálniček. Na nasledujúce recepty z kategórie Kiwi si vyhraďte čas 5 - 60 minút. Pri každom recepte nájdete po rozkliknutí uvedený presnejší údaj o dĺžke prípravy a počte porcií. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Kiwi cheesecake, Nepečený krupicovo - ovocný zákusok, Tvarohová palacinková roláda s kivi, Zelené smoothie ala Zelený štvrtok.

Kiwi cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus mixérom vyšľaháme smotanu a k nej pridávame postupne smotanový syr, práškový cukor a na záver vanilkový cukor. Pripravenú plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a pokrájame následne pretlačíme vidličkou. Rozmačkané kiwi si precedíme aby sme odstránili prebytočnú šťavu. V menšom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor spolu s kiwi a v druhom menšom hrnci si nalejeme vodu, do ktorej vysypeme balenie želatíny a pomiešame. Keď nám želatína zovrie pridáme ju ku kiwi a odstavíme z ohňa a ešte chvíľku miešame. Keď poleva trošku ochladne (pozor nesmie byť tuhá) nalejeme ju na vychladenú plnku a opäť dáme do chladničky na 4 hodiny odležať. Tip: Kiwi varením môže stratiť svoju prirodzenú zelenú farbu preto som do polevy pridala ešte pár kvapiek tekutého zeleného potravinárskeho farbiva.
REKLAMA
Zelené smoothie ala Zelený štvrtok
Recept od prémiového používateľa
Tvarohová palacinková roláda s kivi
Recept od prémiového používateľa
Kiwi cheesecake
Recept od prémiového používateľa
Nepečený krupicovo - ovocný zákusok
Recept od prémiového používateľa
Ovocné carpaccio s mätovo-kivovým coulis
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA