REKLAMA
![Domáce eskimo rezy Domáce eskimo rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/sTAKlR9xgpxCV7XllWyJwQ3mKHM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/omzTaiyaEbdsLcBo2k_x/72c818bbf2c768e04a6070f7795aa4.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Domáce eskimo rezy
Vyskúšajte tento recept na najlepšie eskimo rezy s plnkou, ktorá pozostáva z kyslej smotany a kokosového pudingu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Cesto
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 ka vanilkový cukor
- 2 ks vajce
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 pl kakao
PLNKA
- 400 ml mlieko
- 2 ks kokosový puding
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 250 ml kyslá smotana
Ostatné
- čokoládová poleva
- kivi
- šľahačka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V jednej miske zmiešame všetky suroviny na cesto.
2. Krok
Vyšľahané cesto vylejeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 170°C zhruba 20 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. Zmlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť.
4. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne po lyžičkách zašľahávame puding s kyslou smotanou.
5. Krok
Krémom potrieme vychladnutý korpus.
6. Krok
Takto pripravené eskimo rezy necháme v chladničke poriadne ztuhnúť a potom ich polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme kiwi a sprejovou šľahačkou.