Ingrediencie

počet porcií 13

Plát cesta

  • ks vajíčka
  • 140 kryštálový cukor
  • 130 polohrubá múka
  • čl kypriaci prášok do pečiva
  • mandľové plátky

Plnka

  • balenie mascarpone
  • balenie smotana na šľahanie
  • pl práškový cukor
  • jahody
  • vanilkový extrakt
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút.

2. Krok

Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme.

REKLAMA
3. Krok

Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie