Ovocná roláda

Recepty na prípravu ovocnej rolády

6 receptov

Hľadáte tip na recept z kategórie Ovocná roláda? Ste tu správne! Nájdete tu 6 skvelých receptov, z ktorých si určite vyberiete. Tieto recepty z kategórie Ovocná roláda sa vám podarí zrealizovať za čas 15 - 55 minút. V každom recepte sa okrem ingrediencí a postupu dozviete aj približný čas prípravy a počet porcií. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Tvarohovo - malinová roláda, Jahodová roláda s mascarpone, Rýchly ovocný zákusok, Výborná banánová roláda.

Jahodová roláda s mascarpone

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
40 min.
3
40 min.
3
Postup
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
REKLAMA
Rýchly ovocný zákusok
Recept od prémiového používateľa
Roláda s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Výborná banánová roláda
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Tvarohovo - malinová roláda
Recept od prémiového používateľa
Nepečená roláda s hroznom
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA