Tvarohovo - malinová roláda

REKLAMA
  • 40Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • ks vajec
  • 50 celozrnná hladká špaldová múka
  • 50 xylitol
  • lyžice kakao
  • lyžíc voda
  • balíček kypriaci prášok do pečiva
  • Štipka soli

Plnka

  • 250 mrazené maliny
  • balíček červené tortové želé
  • lyžice med
  • 275 nízkotučný hrudkovitý tvaroh
  • 140 biely grécky jogurt
  • balíček vanilkový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov.

2. Krok

Bielka vyšľaháme so štipkou soli.

3. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.

4. Krok

Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom.

5. Krok

Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

6. Krok

Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov.

7. Krok

Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku.

8. Krok

Hotové som hneď pretlačila cez sitko.

9. Krok

Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18.Dáme do chladničky stuhnúť.

10. Krok

Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte.

11. Krok

Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút.

12. Krok

Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky.

13. Krok

Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať.

14. Krok

Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky.

15. Krok

Dobrú chuť 🙂

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu