:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5oHBZlza4sbBqVPkdRmr/528df72a23f33c6177556b68f6c9f9.jpeg)
Tvarohovo - malinová roláda
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajec
- 50 g celozrnná hladká špaldová múka
- 50 g xylitol
- 2 lyžice kakao
- 5 lyžíc voda
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
- Štipka štipka soli
Plnka
- 250 g mrazené maliny
- 1 bal červené tortové želé
- 2 lyžice med
- 275 g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
- 140 g biely grécky jogurt
- 1 bal vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.
Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom.
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov.
Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku.
Hotové som hneď pretlačila cez sitko.
Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte.
Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút.
Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky.
Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať.
Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky.
Dobrú chuť 🙂
dik za recept, ukladam