TOP zákusky – Spojenie chutí, ktorým sa nedá odolať! Výber najobľúbenejších

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Nedeľné poobedie, rodinná oslava či výročie – to všetko sú príležitosti, ktoré si pýtajú výnimočný zákusok. Nasledujúce inšpirácie na TOP zákusky v rôznych podobách potešia každého milovníka sladkého. Čo to bude tentokrát? Ovocný zákusok alebo fantastický krémový zákusok?

REKLAMA

Hranica medzi koláčom a zákuskom je tenká, niekedy dokonca záleží od regiónu Slovenska. Koláč je napríklad dobrota z kysnutého alebo olejového cesta. Typickým zástupcom je ovocná bublanina a koláč, ktorý sa pečie takmer so všetkými ingredienciami naraz. Skrátka - pečený múčnik. Zákusok má o čosi slávnostnejšie prevedenie.

K jemnému korpusu sa zvyčajne pridáva sladká krémová plnka. Nechýba ovocie, čokoláda alebo karamel. Je to skrátka ten druh dezertu, ktorý sa servíruje na podnos a podáva sa na dezertnom tanieriku.  Ako stvorený na oslavy! Ulož si náš výber top receptov na zákusky, pri ktorých nechýba podrobný rozpis ingrediencií a kompletný postup.

Top zákusky s krémom – fantastická chuť

Ak sa povie zákusok, v predstave mnohých z nás sa objaví lahodný medový krémeš, z ktorého zostávajú jemné cukrové fúziky. Mňam!

Medový krémeš

Profilová fotka používateľa
Obelix 5 receptov
150 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
150 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme do chladničky na 1 hodinu. Z cesta na pomúčnenom papieri na pečenie vytvarujeme obdĺžniky 20x30cm a dáme piecť na papieri na pečenie 8-10 minút pri 180°C. Pudingová plnka : Oddelíme bielka a žĺtka. Do misky dáme žĺtka, zlatý klas, med a trstinový cukor. Miešame, aby sa všetky prísady spojili. Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhý sneh. Dáme zovrieť mlieko. Odoberieme horúce mlieko a pridávame do žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania. Stačí približne 1 dcl. Následne žĺtkovú zmes pridáme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Keď máme puding uvarený, odstavíme z ohňa, pridáme rum a zapracujeme do pudingu. Následne pridávame bielkovú zmes ešte do horúcej zmesi a vymiešame hladký puding. Ak pripravujeme koláč vo forme, môžeme na plát naniesť puding. Ak koláč nepripravujeme vo forme tak chvíľu počkáme, aby puding vychladol. Následne ho natrieme na plát, aby sme zabránili roztečeniu. Dáme koláč vychladnúť. Šľahačková plnka: Do smotany dáme rozpustiť cukor a následne pridáme stužovač. Šľaháme pokiaľ zmes nedrží pevne tvar. Šľahačku nanesieme na vychladnutý puding a navrch položíme druhý plát. Koláč dáme opäť do chladničky ideálne 8-12 hodín. Pri servírovaní môžeme posypať cukrom alebo preliať čokoládou. Dobrú chuť :). P.S. Rum v koláči je jedna z hlavných ingrediencií, ktorú je dosť vo výsledku cítiť. Preto dbajte na kvalitu rumu, aby celá snaha nestroskotala na takejto “maličkosti“. Pre niekoho kto do koláčov nepridáva alkohol je toto nepodstatné, ale ak plánujete pridať UM, radšej to ani nepečte.
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme do chladničky na 1 hodinu. Z cesta na pomúčnenom papieri na pečenie vytvarujeme obdĺžniky 20x30cm a dáme piecť na papieri na pečenie 8-10 minút pri 180°C. Pudingová plnka : Oddelíme bielka a žĺtka. Do misky dáme žĺtka, zlatý klas, med a trstinový cukor. Miešame, aby sa všetky prísady spojili. Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhý sneh. Dáme zovrieť mlieko. Odoberieme horúce mlieko a pridávame do žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania. Stačí približne 1 dcl. Následne žĺtkovú zmes pridáme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Keď máme puding uvarený, odstavíme z ohňa, pridáme rum a zapracujeme do pudingu. Následne pridávame bielkovú zmes ešte do horúcej zmesi a vymiešame hladký puding. Ak pripravujeme koláč vo forme, môžeme na plát naniesť puding. Ak koláč nepripravujeme vo forme tak chvíľu počkáme, aby puding vychladol. Následne ho natrieme na plát, aby sme zabránili roztečeniu. Dáme koláč vychladnúť. Šľahačková plnka: Do smotany dáme rozpustiť cukor a následne pridáme stužovač. Šľaháme pokiaľ zmes nedrží pevne tvar. Šľahačku nanesieme na vychladnutý puding a navrch položíme druhý plát. Koláč dáme opäť do chladničky ideálne 8-12 hodín. Pri servírovaní môžeme posypať cukrom alebo preliať čokoládou. Dobrú chuť :). P.S. Rum v koláči je jedna z hlavných ingrediencií, ktorú je dosť vo výsledku cítiť. Preto dbajte na kvalitu rumu, aby celá snaha nestroskotala na takejto “maličkosti“. Pre niekoho kto do koláčov nepridáva alkohol je toto nepodstatné, ale ak plánujete pridať UM, radšej to ani nepečte.

Klasika v podobe nanukových rezov je na oslave stávkou na istotu.

Nanukové rezy

Profilová fotka používateľa
Blazena_Sadovska 15 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Legendárne nanukové rezy mám ako spomienku na detstvo. Piekla nám ich naša mamka, na meniny, narodeniny. Sú výborné, orechové cesto s príchuťou kávy a vanilkovou plnkou.
Legendárne nanukové rezy mám ako spomienku na detstvo. Piekla nám ich naša mamka, na meniny, narodeniny. Sú výborné, orechové cesto s príchuťou kávy a vanilkovou plnkou.

Zobrať si tento fantastický zákusok do rúk alebo radšej použiť tanierik s lyžičkou? Oblíž prst je dokonalá kombinácia kakaového korpusu s bohatou vrstvou plnky.

Oblíž prst

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme. Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém. Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu. Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.
Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme. Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém. Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu. Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.

Sme si viac ako istí, že tento top zákusok s názvom Tiramisu brownies ešte nepoznáš! Odporúčame vyskúšať.

Tiramisu brownies

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Ak máte radi tiramisu aj brownies, kombinácia oboch do jedného zákusku je fantastická 😋.
Ak máte radi tiramisu aj brownies, kombinácia oboch do jedného zákusku je fantastická 😋.
REKLAMA

Výborná kombinácia medových plátov a Salkovo-maslovej plnky – to nemôže byť nič iné ako Marlenka z plechu.

Orechová marlenka

Profilová fotka používateľa
Laura 2 recepty
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
V mise si poriadne zmiešajte roztopené maslo s múkou, kypriacim práškom do pečiva, cukrom, medom a vajcami. Postupne pridávajte k cestu mlieko, aby ste cesto rozriedili. Vzniknuté poloriedke cesto si rozdelíte na 3 časti, ktoré si prelejete na 3 plechy, vystlané papierom na pečenie a postupne ich budete piecť pri teplote 180 stupňov, každé cca. 10 minút. . Upečené medové pláty si nechajte vychladnúť a okraje si rovnomerne orežte. Nevyhadzujte ich, použijú sa na posýpku marlenky. Na plnku si rozmixujte maslo s konzervou Salka. Salko pridávajte postupne, podľa hustoty plnky. Jedna plechovka, prípadne jedna a pol plechovky by mali stačiť. Pripravíte si prvý (spodný plát), ktorý potriete plnkou. Naň navrstvíte druhý plát, ktorý opäť potriete plnkou a zvyšnou časťou plnky natriete tretí (vrchný) plát. Vrch posypte rozdrvenými okrajmi plátov, ktoré ste si odložili zmiešané s pomletými vlašskými orieškami. Marlenku nechajte v chladničke stuhnúť aspoň na hodinku.
V mise si poriadne zmiešajte roztopené maslo s múkou, kypriacim práškom do pečiva, cukrom, medom a vajcami. Postupne pridávajte k cestu mlieko, aby ste cesto rozriedili. Vzniknuté poloriedke cesto si rozdelíte na 3 časti, ktoré si prelejete na 3 plechy, vystlané papierom na pečenie a postupne ich budete piecť pri teplote 180 stupňov, každé cca. 10 minút. . Upečené medové pláty si nechajte vychladnúť a okraje si rovnomerne orežte. Nevyhadzujte ich, použijú sa na posýpku marlenky. Na plnku si rozmixujte maslo s konzervou Salka. Salko pridávajte postupne, podľa hustoty plnky. Jedna plechovka, prípadne jedna a pol plechovky by mali stačiť. Pripravíte si prvý (spodný plát), ktorý potriete plnkou. Naň navrstvíte druhý plát, ktorý opäť potriete plnkou a zvyšnou časťou plnky natriete tretí (vrchný) plát. Vrch posypte rozdrvenými okrajmi plátov, ktoré ste si odložili zmiešané s pomletými vlašskými orieškami. Marlenku nechajte v chladničke stuhnúť aspoň na hodinku.

Máme tu niečo z kategórie nepečených zákuskov. Vaječný likér, kakao a horká čokoládu mu dodávajú nový rozmer.

Nepečený zákusok s krémom s vaječným likérom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 5
4.6
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 5
4.6
Raz dva hotový zákusok. Krém som spravila, aký som zvykla do nepečených krémešov, len som pridala vaječný likér a kakao. Chutili výborne.
Raz dva hotový zákusok. Krém som spravila, aký som zvykla do nepečených krémešov, len som pridala vaječný likér a kakao. Chutili výborne.

Medzi krémové zákusky sme zaradili aj tento skvelý Oreo koláčik. Deti ho zbožňujú a dospelých tiež netreba dlho prehovárať.

Oreo koláčik

Profilová fotka používateľa
dobrotkyodnatky 5 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
🤤 Aj vy máte radi oreo keksíky?🤭 Tak určite vyskúšajte tento výborný recept na oreo koláčik🍪🤤❤️
🤤 Aj vy máte radi oreo keksíky?🤭 Tak určite vyskúšajte tento výborný recept na oreo koláčik🍪🤤❤️

Najlepšie zákusky s ovocím – svieže a lahodné

Čo sa stane, keď sa spoja svieže broskyne s nadýchanou pudingovo-šľahačkovou plnkou? Vzniknú výnimočne chutné nebeské rezy.

Nebeské rezy

Profilová fotka používateľa
Adri1017 341 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !

Zdroj: Canva

REKLAMA

Už len pohľad na nepečený jahodový zákusok láka na ochutnanie!

Nepečený jahodový zákusok

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Rýchly jahodový 🍓 zákusok bez pečenia. S ľahkým smotanovo - šľahačkovým krémom, čerstvými jahodami 🍓 a želé.
Rýchly jahodový 🍓 zákusok bez pečenia. S ľahkým smotanovo - šľahačkovým krémom, čerstvými jahodami 🍓 a želé.

Aj tieto jahodové kocky patria medzi naše najobľúbenejšie zákusky. Najlepšie sú s domácimi čerstvými jahôdkami.

Jahodové kocky

Profilová fotka používateľa
Blazena_Sadovska 15 receptov
80 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
80 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd
Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd

Ďalší skvelý zákusok zo sliviek, vám určite vyčarí úsmev na tvári a budete ho piecť pravidelne.

Rýchly slivkový zákusok

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 387 receptov
60 min.
60 min.
Chutný slivkový zákusok.
Chutný slivkový zákusok.

Zdroj: Youtube

Výborná roláda s overenou kombináciou – tvarohová plnka, sladké maliny a jemný kakaový korpus, s ktorým sa dobre pracuje.

Tvarohovo - malinová roláda

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku. Hotové som hneď pretlačila cez sitko. Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť. Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte. Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky. Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať. Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky. Dobrú chuť 🙂.
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku. Hotové som hneď pretlačila cez sitko. Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť. Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte. Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky. Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať. Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky. Dobrú chuť 🙂.
REKLAMA

Ďalší adept, ktorý si možno vyslúži titul “Najlepší nepečený zákusok”. Banány, karamelový krém a jemné sušienky spolu perfektne ladia.

Nepečený sušienkový zákusok s banánom a karamelovým krémom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rýchla sladkosť, krém stuhol tiež raz dva, netreba ho nechať tuhnúť celú noc. Jednoduchý na prípravu a chutil fajne. Zahustené mlieko som varila deň vopred 2 hodiny.
Rýchla sladkosť, krém stuhol tiež raz dva, netreba ho nechať tuhnúť celú noc. Jednoduchý na prípravu a chutil fajne. Zahustené mlieko som varila deň vopred 2 hodiny.

Karamelový zákusok zo salka, ktorý si určite zamilujete a budete pripravovať častejšie.

Jednoduchý karamelový zákusok

Profilová fotka používateľa
Adri1017 341 receptov
50 min.
50 min.
Karamelový zákusok zo salka, čokoládovo karamelové brownies so salkom
Karamelový zákusok zo salka, čokoládovo karamelové brownies so salkom

Zdroj: Canva

Tak do tohto domáceho zákusku sa nepúšťajte bez tanierika! Oreo malinový zákusok je výnimočné šťavnatý a krémový.

Oreo malinový zákusok

Profilová fotka používateľa
Izabela_Hajdukova 24 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Najprv si pripravíme smotanovú vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií spolu. Potom si vo vyššej miske pripravíme podľa návodu puding s mliekom. Na spodok jánskeho skla si vyskladáme oreo, dáme naň 1/2 smotanovej vrstvy. Následne dáme vrstvu mrazených malín rozdrtených na menšie kúsky. Na maliny dáme urobený puding a opäť vrstvíme oreo, smotanu a na vrch si uvaríme maliny, pridáme chia a med. Pripravíme želatínu podľa návodu a pridáme k malinám. Vylejeme na vrch koláča a dáme do chladničky na noc. Dobrú chuť!.
Najprv si pripravíme smotanovú vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií spolu. Potom si vo vyššej miske pripravíme podľa návodu puding s mliekom. Na spodok jánskeho skla si vyskladáme oreo, dáme naň 1/2 smotanovej vrstvy. Následne dáme vrstvu mrazených malín rozdrtených na menšie kúsky. Na maliny dáme urobený puding a opäť vrstvíme oreo, smotanu a na vrch si uvaríme maliny, pridáme chia a med. Pripravíme želatínu podľa návodu a pridáme k malinám. Vylejeme na vrch koláča a dáme do chladničky na noc. Dobrú chuť!.

Dezert, s ktorým urobíte radosť tým najmlsnejším jazýčkom. Jahodová roláda s mascarpone má krásne vyvážené chute.

Jahodová roláda s mascarpone

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
REKLAMA

Rýchly ovocný zákusok

Profilová fotka používateľa
Adri1017 341 receptov
55 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
55 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Recept na výborný ovocný zákusok - ovocnú šľahačkovú roládu len z pár surovín.
Recept na výborný ovocný zákusok - ovocnú šľahačkovú roládu len z pár surovín.

Zdroj: Canva

Zákusky netradične – zmena, ktorá zaujme

Zákusky, to nie je len plech s rovnomerne narezanými kúskami. Hostí môžu potešiť aj takéto rýchle a jednoduché kakaové cupcakes s bohatou vrstvou krému.

Rýchle a jendoduché kakaové cupcakes

Profilová fotka používateľa
David719 163 receptov
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Tajnú extra porciu krému vo vnútri ocení každý. Vyskúšajte tieto najlepšie cupcakes!
Tajnú extra porciu krému vo vnútri ocení každý. Vyskúšajte tieto najlepšie cupcakes!

Chceš sa blysnúť dezertom ako z cukrárne? Recept na domáce veterníky s bielou čokoládou už čaká na vyskúšanie.

Domáce veterníky s bielou čokoládou

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 44 receptov
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Postup
Mlieko, vodu a maslo, soľ necháme zovrieť, po miernom zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa nám cesto neodliepa od strán hrnca (miešať cca 5 minút) necháme vychladnúť a postupne vareškou zašľaháme vajcia (izbová teplota). Vznikne nám stredné husté cesto, ktorým naplníme vrecko a robíme kruhy (2x na seba musí byť cesto a stred kruhu voľný) pečieme na 200 stupňov 10 minút, po 10 minútach znížime na 160 a pečieme do zlatista, sledujte si, na venčekoch sa budú tvoriť mierne bublinky vody, vtedy viete že cesto musí byť ešte v rúre, až prebytočná tekutina zmizne vtedy sú hotové. Vychladnuté naplníme pudingom. Vychladnutý hustý puding vymiešaný s maslom a šľahačkou, do ktorej sa dala trošku želatíny (postup želatíny všetci vieme), kvôli tomu, aby mi šľahačka hneď nespľasla. Čapičky veterníkov namáčame do čokolády (tento postup robíme ako prvý, hneď ako nám veterníky vychladnú a my ich rozrežeme). Na polevu všetko spolu zmiešame do hladka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nám čokoláda trosku stuhla.
Mlieko, vodu a maslo, soľ necháme zovrieť, po miernom zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa nám cesto neodliepa od strán hrnca (miešať cca 5 minút) necháme vychladnúť a postupne vareškou zašľaháme vajcia (izbová teplota). Vznikne nám stredné husté cesto, ktorým naplníme vrecko a robíme kruhy (2x na seba musí byť cesto a stred kruhu voľný) pečieme na 200 stupňov 10 minút, po 10 minútach znížime na 160 a pečieme do zlatista, sledujte si, na venčekoch sa budú tvoriť mierne bublinky vody, vtedy viete že cesto musí byť ešte v rúre, až prebytočná tekutina zmizne vtedy sú hotové. Vychladnuté naplníme pudingom. Vychladnutý hustý puding vymiešaný s maslom a šľahačkou, do ktorej sa dala trošku želatíny (postup želatíny všetci vieme), kvôli tomu, aby mi šľahačka hneď nespľasla. Čapičky veterníkov namáčame do čokolády (tento postup robíme ako prvý, hneď ako nám veterníky vychladnú a my ich rozrežeme). Na polevu všetko spolu zmiešame do hladka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nám čokoláda trosku stuhla.

Podobné kvality v sebe ukrývajú mini pavlovky. Posledné roky ide o jeden z najvyhľadávanejších dezertov. Chuť na sladké spoľahlivo zažehnaná!

Mini pavlovky

Profilová fotka používateľa
_katcakes__ 11 receptov
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨
✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨
REKLAMA

Svieži viedenský zákusok s piškótami - skvelý tip ktorým očaríte nielen rodinku ale aj svojich hostí.

Viedenský zákusok

Profilová fotka používateľa
Adri1017 341 receptov
70 min.
70 min.
Svieži viedenský zákusok s piškótami
Svieži viedenský zákusok s piškótami

Zdroj: FB- mňamky - recepty

S cukrovou náložou pokračujeme. Tentokrát v tradičnom prevedení v podobe týchto fantastických laskoniek.

Fantastické laskonky recept

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 387 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Kokosové laskonky sú tradičným dezertom. Ich príprava je podľa tohto video návodu úplne jednoduchá.
Kokosové laskonky sú tradičným dezertom. Ich príprava je podľa tohto video návodu úplne jednoduchá.

Tento výnimočný nepečený kusovkový zákusok láka na zahryznutie.

Černicový cheesecake bonbón s malinami

Profilová fotka používateľa
70 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
70 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Černicovo - cheesekové bonbóóóny, ktoré musíš vyskúšať.
Černicovo - cheesekové bonbóóóny, ktoré musíš vyskúšať.

Čo sa ukrýva za názvom Mini Peanut butter tarts? Delikátne spojenie arašidov, kakaa, čokolády a ďalších obľúbených dobrôt.

Mini Peanut butter tarts

Profilová fotka používateľa
Michliko 41 receptov
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Postup
Vločky rozmixujeme najemno, pridáme datľovú pastu, vodu a kakao a rozmixujeme na lepkavú pastu. Z hotového základu tvarujeme košíčky (dávala som ich do košíčkov na muffinky do muffinovej formy, aby sa dali tvarovať, alebo ich môžete dať do malých formičiek na tart). Do hotových košíčkov si zmiešame arašidové maslo s tvarohom a vrstvime, na vrch dáme roztopenú horkú čokoládu s trochou kokosového oleja a nasekané slané arašidy.
Vločky rozmixujeme najemno, pridáme datľovú pastu, vodu a kakao a rozmixujeme na lepkavú pastu. Z hotového základu tvarujeme košíčky (dávala som ich do košíčkov na muffinky do muffinovej formy, aby sa dali tvarovať, alebo ich môžete dať do malých formičiek na tart). Do hotových košíčkov si zmiešame arašidové maslo s tvarohom a vrstvime, na vrch dáme roztopenú horkú čokoládu s trochou kokosového oleja a nasekané slané arašidy.
REKLAMA

Skvelý tip pre milovníkov medovej chuti a orechov? Na prípravu jednoduché Marlenka guličky!

Marlenka guličky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
15 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
15 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Medovníky / medové pláty postrúhame. Necháme si asi 2 lyžice + 2 lyžice mletých orechov na obaľovanie. Medové pláty a orechy zmiešame, pridáme med, zmäknuté maslo a kondenzované mlieko. Pridávajte postupne, hmota by nemala byť veľmi lepivá. Dáme na chvíľu do chladničky. Mleté orechy a medovníky, ktoré sme si nechali na obaľovanie zmiešame spolu. Z masy robíme guľky a obalíme ich. Dobrú chuť 🙂.
Medovníky / medové pláty postrúhame. Necháme si asi 2 lyžice + 2 lyžice mletých orechov na obaľovanie. Medové pláty a orechy zmiešame, pridáme med, zmäknuté maslo a kondenzované mlieko. Pridávajte postupne, hmota by nemala byť veľmi lepivá. Dáme na chvíľu do chladničky. Mleté orechy a medovníky, ktoré sme si nechali na obaľovanie zmiešame spolu. Z masy robíme guľky a obalíme ich. Dobrú chuť 🙂.

Domáce zákusky: Tieto tipy sa pri pečení vždy zídu!

Pri príprave výborných zákuskov sa zídu aj tieto postupy a tipy:

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA